Online HypnoBirthing cursus

Een volledige zwangerschapscursus, perfecte voorbereiding op thuisbevalling!


Gegeven met (h)eerlijke Hollandse nuchterheid!

Tijdelijk mag deze cursus online gegeven worden ivm het corona virus. Je zwangerschap gaat natuurlijk gewoon door en een goede voorbereiding voor een thuisbevalling waar je alle vertrouwen in hebt, is belangrijker dan ooit!

Wat zijn de voordelen van HypnoBirthing:


 • Je leert anders met angst en spanning om te gaan, zowel voor, tijdens als na de geboorte.
 • Je verkleint medische ingrepen en de noodzaak voor verdovingen.
 • Je verminderd kans op uitputting.
 • Het verkort de openingsfase van de baarmoedermond waardoor bevallingen vaak sneller verlopen.
 • Het stelt de moeder instaat om de natuurlijke impulsen van haar lichaam te volgen.
 • Verminderd de kans op beschadiging van de bekkenbodem.
 • Zorgt voor verbinding tussen moeder, vader (geboortepartner) en baby voor, tijdens en na de geboorte.
 • Helpt postnatale ongemakken en de welbekende 'babyblues' te verminderen.
 • Baby's komen rustig ter wereld, passen zich daardoor makkelijker aan en hebben een beter eet- en slaapgedrag.
 • Moeder heeft minder kans op hyperventilatie door de aangeleerde ademhalingstechnieken.
 • De geboorte wordt weer een mooie, fijne ervaring zoals het wijze moeder natuur die bedoeld heeft.

Testimonials van cursisten

Je brengt de cursus met een nuchtere Hollandse inslag. Ik dacht dat het niets voor ons zou zijn maar je hebt het tegendeel bewezen! Dankjewel!

Caro en Max
Zo blij dat we de cursus hebben gedaan bij Nelleke, zeker nu in dit bizarre Corona-tijdperk. Ik heb evengoed alle vertrouwen.
Monica en Bas
Je geeft de cursus op een prettige en persoonlijke manier, dit maakte het makkelijker om ons te openen en al onze vragen te stellen
Rian en Nelson
Echt een fijne zwangerschapscursus. Ook veel geleerd over het geboorte proces waardoor ik de 'pijn' waarschijnlijk beter kan plaatsen
Sanne en Tom 

Wat is HypnoBirting:

Hypnobirthing is zowel een methode als een filosofie die ervan uit gaat dat de geboorte van een kindje een volkomen natuurlijk en fysiologisch proces is, waarbij heftige pijn, complicaties en medische ingrepen niet noodzakelijk aanwezig hoeven te zijn. Bij Hypnobirthing gaan we ervan uit dat ieder kindje op een kalme, ontspannen en liefdevolle manier geboren kan worden. Of je nu thuis of in het ziekenhuis wilt of gaat bevallen, of dat het nu je eerste kindje is of je derde, deze methode heeft vele voordelen. Om je kindje rustig en gemakkelijk op de wereld te zetten is het van groot belang dat je zelf ontspannen en vol vertrouwen bent. Je leert met angst en stress om te gaan ten opzichte van bevallen en los te laten wat je niet zal dienen tijdens de bevalling.


Waarom ervaren we over het algemeen de bevalling als ongemakkelijk en gaat het gepaard met veel pijn en stress?
Dat komt door angst. Soms zit dat erg aan de oppervlakte, soms zit het verstopt diep in het onderbewustzijn.

Verhalen van anderen en in de media helpen daar vaak ook niet bij.

Bij hypnobirthing maken we gebruik van 'zelfhypnose'. Dit is  iets wat we ons hele leven al doen, door bijvoorbeeld herhaaldelijk te zeggen dat we iets wel of niet kunnen en dat ook gaan geloven. In dit geval buigen we de angsten om in positieve en krachtige gedachtes rondom het geboorte proces. Je bent bij zelfhypnose volledig in controle over je eigen lichaam en gedachtes.


Samen met je partner

Bij hypnobirthing gaat het om de samenwerking van moeder, geboortepartner en de baby! De geboortepartner zorgt voor een ontspannen omgeving, een holy space en moeder vertrouwd volledig op haar eigen lichaam en haar baby's lichaam zodat ze zich vol vertrouwen kan overgeven aan het magische geboorteproces. 

Wanneer?
iedere zaterdagochtend
Wie?
Min. 2 Max. 5 stellen
Wat?
5 online samenkomsten
Tijd?
9:30 tot max. 12:00
€ 297,-

Online HypnoBirthing

Zwangerschapscursus die volledig online en samen met je geboortepartner kan doen. Veilig vanuit huis je voorbereiden op een thuisbevalling waar je na de cursus ook alle vertrouwen in hebt! Dit is het beste wat je nu kan doen voor jouw en je kleintje. Gebruik deze tijd om vol vertrouwen in verbinding te zijn met je lichaam en je kindje.   

De datums voor voor de lessen zullen we gezamenlijk bevestigen na aanmelding.

Heb je vragen bel me dan gerust: 0620079282 

FAQ

HypnoBirthing klinkt eng, kom ik echt onder hypnose tijdens de bevalling?

Bij het woord HypnoBirthing hebben veel mensen helaas de verkeerde associatie. We zijn bang dat we de controle kwijt zijn wanneer we onder hypnose zijn. Deze vorm is zelfhypnose waarbij je altijd volledig zelf in controle bent. Je krijgt de tools om jezelf in een ontspannen staat te brengen waardoor je de sensaties in je lijf veel beter aan kunt. Je leert je als het ware je terug te trekken in je eigen geboortebubble. 

Wat als we de cursus niets vinden?

Dan komen we natuurlijk tot een goede oplossing waar we allemaal vrede mee hebben. De ervaring leert gelukkig dat de cursus vanaf dag één voor iedereen veel interessanter is dan ze verwacht hadden en het niet alleen bruikbaar is tijdens de bevalling maar ook voor verder in het leven.

Wat als mijn partner niet mee wilt doen?

Herkenbare situatie! Mijn partner had ook zijn twijfels toen ik met de wens kwam een HypnoBirthing cursus te doen. Gelukkig kon hij inzien dat het voor mij belangrijk was en aangezien ik 'het werk' moest leveren ging hij toch mee. Na de eerste avond was hij blij verrast over de cursus en de inhoud ervan en heeft het achteraf als waardevol ervaren. Niet alleen voor mij en het inzicht in hoe het in mijn lijf allemaal zou verlopen. Maar ook omdat hij handvatten had gekregen in hoe hij van grote waarde kon zijn tijdens de bevalling. 

Ik wil graag privacy voor onze situatie en vragen, kan dat ook?

Tuurlijk, dat gebeurt heel regelmatig. Dan plannen we privé sessies in, logischerwijs zijn de kosten daar iets hoger voor.

Hoe gaat het verder na de cursus?

Na de cursus ga je gewoon verder met de oefening die je hebt gekregen tijdens de cursus. Hoe meer de oefeningen in je systeem zitten hoe makkelijker je ze toepast. Het gaat dan bijna als vanzelf.

Wat kunnen we verwachten van de cursus?

Het is een zeer praktische en toepasbare cursus, naar mijn idee een must voor iedere zwangere vrouw. Het helpt je te vertrouwen op je lijf en je instincten. Ik kom zelf uit het puntje van Noord Holland, misschien wel het nuchterste stukje Nederland. Vanuit deze roots weet ik de cursus ook zo in te steken en heb ik zowel aansluiting bij de openminded ones als bij de nuchtere Hollander. Volgens vele ben ik namelijk een openminded nuchtere Hollander :-)

Kun je ook bij de bevalling aanwezig zijn?

Helaas ben ik geen verloskundige en ook geen Doula. Wel ga ik jullie zo goed mogelijk voorbereiden zodat jullie zelf het geboorte proces kunnen vormgeven zoals jullie willen en met totaal gemak en vertrouwen je kan aanpassen in hoe de situatie zich ontvouwt. Ook krijg je tools om in contact te gaan met je zorgverleners om gezamenlijk jullie geboorteproces en jullie wensen te bespreken.