Nelleke Bontje - Babies Best beginning

Over Nelleke

Mijn Begin...

Het was 2009 en ik was volop bezig richting te geven aan mijn toekomst. Met de opleiding tot bloemstylist opzak en al een berg aan reiservaring werd ik getrokken door verschillende persoonlijke ontwikkeling cursussen. Tijdens zo'n cursus gingen we met de emotie angst aan de slag. Daar ervaarde ik tijdens een meditatieve trans dat ik voor het eerst al heel heftige angsten ervaarde tijdens mijn eigen geboorte. Dit kwam hard binnen en na een emotioneel gesprek met mijn lieve moeder had ik een helder beeld van deze gebeurtenis. Ik realiseerde me voor het eerst, hoeveel impact een geboorte heeft op het verdere leven.


"Vastbesloten om mijn dochtertje vol vertrouwen op de wereld te zetten."


2015 raakte ik zwanger van onze eerste topper. Ondertussen weer een stuk bewuster in het leven en dacht terug aan mijn eigen geboorte ervaring. Vastbesloten om mijn dochtertje vol vertrouwen op de wereld te zetten. Dit leek mij de beste manier om haar te wapenen tegen alle uitdagingen die zij gaat mee maken in het leven. Haar te wapenen met liefde en vertrouwen.


Hypnobirthing kwam op mijn pad. Dit samen met de kennis die ik al had over mindfullness, transedente meditatie, bewustzijn over voeding, een gezond verstand en vertrouwen in moeder natuur zorgde voor een hele fijne zwangerschap en een bevalling vol vertrouwen in mijn eigen lijf en die van mijn dochtertje. Mijn denken en angsten hoefde niet mee te doen aan dit geboorte proces. Alleen liefde en vertrouwen. 


Deze ervaring inspireerde mij tot meer verdieping in zwangerschappen, gevoelens, emoties, angsten voor bevallingen, ontspannen bevallingen, het welzijn van de vrouw na de bevalling en de hechting met het kind dat ik eind 2017 mijn werk als bloemstylist vol vertrouwen heb stop gezet. 


"Dat is nogal wat maar ik kan niet niet anders."


Ik ga een compleet nieuwe richting op, mijn hart achterna, de vrouw terug in haar kracht zetten en bijdragen aan een betere wereld die leeft vanuit liefde en vertrouwen in plaats van angst en vervreemding. Dat is nogal wat maar ik kan niet niet anders. Anders leef ik niet mijn ware ik en doe ik niet waar ik voor op aarde ben.

Dit gezegd hebbende ben ik verder eigenlijk best nuchter en sta ik met beide benen in de wereld. 

Fijne quotes en recenties

"Het is de westerse vrouw die de wereld gaat veranderen"  - Dalai Lama -

“Gewoonheid is een verharde weg: het is comfortabel om te lopen, maar er groeien geen bloemen op.” – Vincent van Gogh

De Praktijk voor
Baby's Beste Begin

  • Ontspannen zwangerschap
  • Positief over de bevalling
  • Ontspanningsbehandelingen
  • Zwangerschapscoaching
  • Coaching en begeleiding bij angsten en geboortetrauma
  • Natuurlijk en vol vertrouwen jullie geboorte ervaren
  • Vertrouwen op je eigen intuïtie en heldere keuzes maken. 
  • Als Newborn moeder ontspannen in je zachte kracht en bij jezelf blijven.
  • Het beste begin voor je baby creëren
  • Het beste begin voor je moederschap creëren


Nelleke zwanger
Nelleke Bontje met haar gezin op BabiesBestBeginning.nl de website over bewust, natuurlijk en ontspannen zwangerschap en bevalling.

... Samen met mijn allerliefste Alex. Met Yara, mijn oudste dochter en grote inspiratie bron voor Babies Best Beginning. En met  Esmé, die me tijdens haar zwangerschap kracht gaf om grote keuzes te maken en het roer om te gooien. Nooit gedacht dat het leven zo intens rijk kon zijn en nooit verwacht dat het leven zulke onverwachte wendingen kon maken.


Het is een samenspel van contact maken met je hart en je verlangens en tegelijkertijd loslaten en vertrouwen, is wat me hier heeft gebracht. Lang niet altijd even makkelijk maar dit eeuwige groei proces is goud waard. Ik kijk uit naar alles wat nog komen gaat in mijn leven.