Baby's eerste hapjes - beter te wachten tot 6 maanden
11 mei 2016 
in Baby

Baby's eerste hapjes - beter te wachten tot 6 maanden

Jajaa, alweer 3 maanden oud, onze lieve kleine vrolijke Yara! Vorige week bij het consultatiebureau geweest en even gecheckt hoe het zit met haar eerste hapjes en wanneer we daar mee mogen beginnen. De arts zei dat het tussen 4 en 6 maanden zal zijn dat baby’s nieuwsgierig worden naar wat papa en mama in hun mond doen en dat we naar aanleiding van haar nieuwsgierigheid daar op in mogen spelen.

Nu hebben we best wel een wijs meisje die al een tijdje volgt wat haar vader en moeder doen. Van de week zat ze op mijn schoot het koffiekopje te bekijken en volgde ze hoe het van de tafel naar mijn mond ging en weer terug, wel 3 of 4 keer achter elkaar. Ik pelde ook een banaantje en bracht die naar mijn mond en at die op. Dit zat ze ook aandachtig te bekijken.

Alex kan niet wachten tot hij wat meer kan betekenen voor het voeden van Yara. We keken elkaar aan en met wat de kinderarts had verteld, besloten we haar te laten likken aan de banaan. Super leuk om te zien dat ze meteen nieuwsgierig haar tong naar buiten stak en begon te likken met een verbaasde blik op haar gezicht. Die blik verdween langsaam en ze bleef likken!

In de dagen erop heeft ze al appel geproefd en gister een stukje komkommer. Alles eerst met een blik van verbazing maar wel door blijven likken!! Super trots hier en we kijken uit naar de tijd dat ze steeds meer zelf zal proeven! Het is trouwens niet alleen voedsel wat ze aan het likken is hoor… :-)

Ik ben me een beetje aan het verdiepen in de Rapley methode, een manier om je kind eten te laten ervaren zonder het pureren van eten en zonder een lepel te gebruiken. Met deze methode laat je je kind zelf onderzoeken wat ze met het eten kan doen. Ik voel er wel wat voor om de beleving en de start van eten heel zelfstandig en op spelenderwijs te laten verlopen. Alleen geeft de Rapley methode aan met 6 maanden te beginnen en tot die tijd alleen borstvoeding te geven. In andere artikelen lees ik ook dat dat alleen borstvoeding tot 6 maanden het aller beste is voor je kindje. Ergens wel jammer, dan moet Alex nog even geduld hebben

Wel vermoed ik dat Yara er eerder aan toe is met ander voedsel te beginnen omdat ze nu al zo nieuwsgierig is. Maar dat zegt misschien ook niet alles, aangezien ze naar alles nieuwsgierig is. Dus ik ga even kijken wat voor ons en Yara het beste gaat werken. als ze aan dr speelgoed kan likken kan dat ook aan eten maar daar zal het nog even bij blijven.

Als jij bepaalde ervaringen of tips hebt met betrekking tot de eerste hapjes van je baby dan zou ik het super tof vinden als je die hieronder wilt delen.

Nelleke Bontje - Bewuste Geboortewerker. HypnoBirthing® docent - Zwangerschapscoach - En daarnaast moeder van twee prachtige dochters die ik vol vertrouwen een kalme geboorte heb kunnen geven. Mijn zwangerschappen en het moederschap heeft deze missie in mij losgemaakt. Waarbij ik 100% overtuigd ben dat we een betere wereld kunnen creëren met kalme geboortes door ontspannen moeders.
Reactie plaatsen