Groot nieuws...

Wow, krijgt ons leven even een wending die ik NOOOIT heb aan zien komen… Onze jongste dochter is net twee geworden, slaapt eindelijk door en is net van de borstvoeding af. Heerlijk  dacht ik, even wat meer tijd voor mezelf en mijn bedrijf waar ik oh zo grote plannen voor heb. Ook zijn we half december verhuisd en hebben een roerig jaar achter de rug. Dus even ontspannen, bijkomen en genieten in alle rust van hoe ons leven nu is.

Dus toen ik 9/10 weken geleden aanvoelde dat ik misschien wel weer eens zwanger kon zijn was dat het begin van een zeg maar turbulente tijd. Ik voelde veel weerstand voor de zwangerschap. Wat ik in eerste instantie voor de baby vreselijk vond omdat ze al zo’n groot bewustzijn hebben en al alles voelen in moeders lichaam, ik had het kindje graag een moeder gegund die haar met grote vreugde en blijdschap zou verwelkomen. Maar ik had ook vreselijk te doen met mezelf, weer mijn eigen ‘vrijheid’ twee jaar voor me uit schuiven… niet flink aan de gang met mn business, niet de flessen wijn drinken die ik al 4 jaar bewaar, niet dat weekendje weg…

Toen ik na een aantal weken goed en wel bekomen was van het idee mocht ik naar de eerste afspraak bij de verloskundige. Die zou eigenlijk pas in week 12 van mijn zwangerschap plaatsvinden vanwege Corona, maar de maatregelen werden versoepeld en ik mocht eerder heen, met 8 weken. Gelukkig maar want ik voelde me beroerd, heel anders dan mijn vorige twee zwangerschappen, alsof er iets mis was met mijn baarmoeder en mijn energiepijl was ver onder 0.

Het was koningsdag. Het zou mijn derde zwangerschap zijn dus de verloskundige ontvingen me als oude bekenden, we hadden namelijk al het een en ander met elkaar mee gemaakt. Nadat ik even lekker mijn ei bij ze kwijt kon gingen we kijken met de echo. Video bellen met manlief, die mocht nl niet mee vanwege corona. Nog voor de verloskundige het uitgesproken had was het zeer duidelijk dat er een tweeling te zien was… Ik reageerde totaal niet, totdat ze zei dat beide hartjes klopte… Ik moest echt lachen en huilen tegelijk…

Het hele corona gebeuren was peanuts voor mij maar het krijgen van een tweeling zorgde ervoor dat mijn hele wereld op z’n kop stond. Er zijn een aantal zaken die me daarin heel erg raakte. Zoals ik als eerder schreef was dat het inleveren van mijn vrijheid en het wederom beschikbaar moeten stellen van mijn lichaam aan twee kleine wezentjes, waar ik niet zelf voor gekozen had. Ik weet dat het vreselijk klinkt. Maar zo voelde ik het toen. Het andere punt was dat ik een één klap medisch werd. Ja, dat is protocol in Nederland bij een tweeling zwangerschap.

Sommige mensen voelen zich veilig wanneer ze in medische handen zijn, ik niet. Mede door mijn achtergrond als geboortewerker en HypnoBirthing docent weet ik dat vele medische ingrepen bij zwangeren overbodig zijn. Überhaupt zijn vele medische ingrepen overbodig in mijn beleving. Ik vaar liever op mijn eigen kracht, de kracht van de natuur en het vermogen dat wij mensen zelf hebben om aan een gezond immuunsysteem te werken dmv goed eten en een goede lifestyle en mindstyle aan te nemen. En tuurlijk mogen we blij zijn met zo’n goed zorgsysteem in Nederland en het zal ook zeker levens redden maar het is ook vaak niet nodig. Mensen vertrouwen niet meer in zichzelf en hun lichaam en varen op de goede bedoelingen van medici, maar eerlijk is eerlijk die komen vanuit een plek van risico vermijding en angst…

Wat ik nodig heb is een verloskundige die mij vertrouwd, die het natuurlijke geboorte proces van een tweeling vertrouwd, die een badbevalling wil begeleiden en die wij volledig vertrouwen. Waar ik het gevoel heb dat mijn wensen gerespecteerd worden, dat er meegedacht wordt. Dus momenteel volop in gesprek met diverse mensen die mijn wel of niet kunne helpen. Maar van iedereen die ik spreek wordt ik wijzer. Soms omdat ik heel duidelijk merk wat wel of juist niet goed voelt, soms omdat het me weer een stapje de goede richting op brengend of me net weer dat beetje extra vertrouwen geeft. Maar daar zal ik later nog wat verder op in gaan.

Voor nu dus dit grote nieuws een tweeling op komst! Om dit blog even met een goed gevoel af te sluiten moet ik er wel bij vermelden dat ik me ondertussen heel gezegend voel met deze zwangerschap. Dat ik het super bijzonder vind dat er twee hartjes in mij kloppen. Dat deze twee mensjes hebben besloten samen naar dit leven op aarde te komen en dat ze bij ons gezin willen komen.

Hoe ik dit allemaal ga doen… geen idee maar stap voor stap. Ik heb alle vertrouwen in mijn lichaam en een mooie toekomst met ons fantastische gezin. Ik ben een dankbaar mens. En nu al dankbaar dat ik deze zwangerschap zo heb mogen beleven. Intens. Leerzaam, Inzichtgevend, Liefdevol. Tot snel

Video 1 van de bekendmaking:

Video 2:

Nelleke Bontje - Bewuste Geboortewerker. HypnoBirthing® docent - Zwangerschapscoach - En daarnaast moeder van twee prachtige dochters die ik vol vertrouwen een kalme geboorte heb kunnen geven. Mijn zwangerschappen en het moederschap heeft deze missie in mij losgemaakt. Waarbij ik 100% overtuigd ben dat we een betere wereld kunnen creëren met kalme geboortes door ontspannen moeders.
Reactie plaatsen