Mooie toevoeging aan de cursus HypnoBirthing

Mooie toevoeging aan de cursus HypnoBirthing

Vanaf vandaag gaan we in de cursus HypnoBirthing ook werken met intentie kaarten of intuïtie kaarten! Ik heb op het punt gestaan ze zelf te ontwikkelen, ben daar ook al een heel eind in maar dat plan toch maar even geparkeerd. Creëren is één ding maar vormgeving en drukwerk is een heel ander kostenplaatje, dat komt nog wel eens!

Maar goed intuïtie – kaarten. Misschien heb je er al eens van gehoord of mee gewerkt, misschien niet. Ik vind dit soort kaarten altijd heel tof. Je hebt een vraag in je hoofd of je worstelt met bepaalde gevoelens en dat ga je een kaart trekken, eentje waar jij te tot aangetrokken voelt. Het mooie is dat zo’n kaart je precies dat inzicht kan geven waardoor je weer lichter voelt of met meer helderheid verder kunt. 

Zo trok ik de kaart die zei ‘She believed she could, so she did’. Een kaart die voor mij perfect aansluit op dit moment! Ik ben momenteel zwanger van een tweeling. Alles verloopt heel goed en ik voel me goed. Ik heb bepaalde wensen (helemaal geen gekke hoor) maar die vallen blijkbaar buiten de richtlijnen van de standaard zorg in vele ziekenhuizen. Ik wil namelijk… tatadadaaa… in bad bevallen! Dat vond ik bij de geboorte van onze tweede dochter zo heerlijk dat ik het graag weer wil ervaren, of in ieder geval de mogelijkheid hebben dat het kan. En ik weet dat het kan (er zijn namelijk wel ziekenhuizen die het doen) alleen zijn er veel zorgverleners (verloskundigen, gynaecologen) die dat niet durven omdat er minder makkelijk gemeten kan worden hoe het met de baby’s gaat. Ze hebben minder controle over het welzijn van de baby’s en kunnen minder makkelijk ingrijpen.

Ik heb van mezelf een enorm vertrouwen in het geboorte proces en de werking van mijn lichaam. Maar ik kan niet ontkennen dat het met een tweeling en met name de angsten van de mensen om me heen, mij toch meer aan het twijfelen zet over de koers die ik wel of niet wil gaan varen.

Een kaart als deze geeft me net dat zetje om weer verder te gaan met te kijken naar alles wat wel mogelijk is en mensen te vinden die wel met me mee willen. Naar de badbevalling van een tweeling! Waar dan ook 🙂

Nelleke Bontje - Bewuste Geboortewerker. HypnoBirthing® docent - Zwangerschapscoach - En daarnaast moeder van twee prachtige dochters die ik vol vertrouwen een kalme geboorte heb kunnen geven. Mijn zwangerschappen en het moederschap heeft deze missie in mij losgemaakt. Waarbij ik 100% overtuigd ben dat we een betere wereld kunnen creëren met kalme geboortes door ontspannen moeders.
Reactie plaatsen