Borstvoedingsmaffia, serieus??

Ehhhh wat??? Borstvoedingsmaffia?? Ik hoor en lees er de laatste tijd steeds meer over maar serieus bestaat die? Of is het gewoon het afzetten tegen vrouwen die fanatiek zijn in het borstvoeding geven omdat ze weten dat dát het beste is voor hun kindje en daarmee andere moeders willen inspireren borstvoeding te blijven geven?

Ja, ik ben een ontzettende voorstander van borstvoeding. En ja, ik heb er ontzettend voor moeten knokken. Er zijn zeker vrouwen die harder hebben moeten knokken om borstvoeding te blijven geven. Maar ieder heeft zijn eigen verhaal en bij mij deed het gewoon ontzettend veel pijn. Yara dronk goed en ik had genoeg melk, dus wat zeur ik. Maar tenenkrommend en met tranen in mijn ogen heb ik de eerste maand doorgebracht. Niet instaat iemand nog te woord te staan als ik ging voeden. Gelukkig heb ik doorgezet, want ik had ook makkelijk kunnen stoppen.

Gaandeweg leer ik veel over de positieve effecten van borstvoeden en ben ik zo blij dat ik heb doorgezet maar dat wist ik niet in het begin. Ik ben bang dat veel vrouwen dat zo ervaren en denken ach flesvoeding is toch ook oke. Jonge moeders zitten vol met hormonen. Kunnen niet helder nadenken of voelen vanwege de gebroken nachten en maken beslissingen waar ze later graag op terug waren gekomen. Dat vind ik ontzettend zonde.

Verder moet iedereen het zelf weten. Tuurlijk worden kinderen groot met de kunstvoeding maar is dat nu echt wat je wil?

Gewoon het beste voor je kindje willen…

Maar borstvoedingsmaffia?? Kom op mensen! het is waarschijnlijk gewoon een grote groep vrouwen die andere vrouwen willen inspireren of motiveren borstvoeding te (blijven) geven. Met de aller beste bedoelingen, namelijk het beste voor je kindje! Vrouwen die, die motiverende misschien felle moeders, als maffia zien hebben misschien wel een onderliggend teleurgesteld gevoel. Balen misschien dat het bij hen zelf niet gelukt is. Proberen metaal zich erbij neer te leggen en worden dan steeds geconfronteerd met de borstvoedingsmaffia… Ja dat is dan best vervelend.

Als het je eerste kindje is dan weet je ook nog niet zoveel… Ik heb ook allemaal flessen, spenen en apparaten gekregen en te leen voor flesvoeding. Ook in van de babyboxen etc. zat heel veel gericht op flesvoeding. Dus als je niet zo’n verdieping zoekt in wat jij wilt voor je kind dan weet je ook niet beter… Gelukkig kijk ik in die kast met spullen en denk ‘ben blij dat ik het niet allemaal gekocht heb’. Ik doe er niets mee!

Nelleke Bontje - Bewuste Geboortewerker. HypnoBirthing® docent - Zwangerschapscoach - En daarnaast moeder van twee prachtige dochters die ik vol vertrouwen een kalme geboorte heb kunnen geven. Mijn zwangerschappen en het moederschap heeft deze missie in mij losgemaakt. Waarbij ik 100% overtuigd ben dat we een betere wereld kunnen creëren met kalme geboortes door ontspannen moeders.
Reactie plaatsen