De Laatste (mentale) Loodjes

Super lief, iedereen die me succes wenst met de laatste loodjes. Nog steeds ga ik vrij makkelijk mijn dagen door. Tuurlijk is het lichamelijk wat zwaarder en een half uurtje wandelen met de hond of in de keuken is echt wel genoeg om weer even lekker voor bij te komen. Maar dat mag met 12 kilo extra toch! Waar ik meer ‘succes’ bij nodig heb is het mentale stukje van de laatste loodjes…

Gister was de officiële uitgerekende datum… best een apart principe wanneer je je bedenkt dat maar 4% van de vrouwen op de uitgerekende dag bevalt. Ik geloof dat men ooit heeft onderzocht dat vrouwen bevallen vanaf week 37 tot week 42 en de gemiddelde dag daarvan is dan ook precies 40 weken. Ik snap best dat men een soort van ‘houvast dag’ nodig heeft maar het is ook best een dingetje voor iedereen in de omgeving… mensen leven ontzettend mee!

Ook (of misschien wel juist) voor de moeder to be is het een dingetje, althans dat merk ik bij mezelf. Ik ben nu eenmaal niet het meest geduldige persoon op aarde en had al een aantal maanden geleden bedacht dat het voor mij zelf beter zou zijn wanneer ons moppie ‘te vroeg’ zou komen. Je kan je dus misschien wel indenken dat het een een iniemienie kleine teleurstelling was toen ze besloot niet vroeg te komen…

Ik ben een aanpakker en loop liever iets op de zaken vooruit dan achter de feiten aan. De meeste moeders to be zullen net als ik een aantal weken voor de uitgerekende datum alles al voor elkaar hebben. Dan hebben we in de laatste weken tijd voor wat minder belangrijke dingen en kunnen we het rustig aan doen (OOOF… kan de baby eerder komen :-)).

Maar goed ik ben ondertussen dus door al mijn klusjes heen gesjeesd (aan het begin van mijn verlof eigenlijk al) en tussendoor ook nog een nieuwe website op gestart (mijn redding ;-)). Maar al een ruime week denk ik, hoop ik, wil ik, dat ze aan gaat geven dat ze uit mijn buik wil… (not). Ik snap haar wel hoor, ze heeft daar alles wat ze nodig heeft en het zal een hele onderneming worden om in onze armen te komen. Daar moet je wel klaar voor zijn! Maar moeders is er klaar voor, vaders trouwens ook (misschien nog wel meer), en we worden nu een beetje op de proef gesteld… …

Ik vind het op zich helemaal niet erg hoor maar waar ik het meeste tegenop zie is dat m’n verloskundige mogelijk al een heel senario wil bespreken van ‘wat als….’ en daar zit ik nu echt niet op te wachten. Ik wil er niet eens over nadenken, dus dat doen we dan ook niet. Maar das wel even een dingetje, mijn dingetje…

Gelukkig heb ik een creatieve geest. Ik weet altijd wel weer wat te bedenken of te doen (nadat ik m’n hart en geklaag heb gelucht bij mijn lief). Zo was ik op dag 1 van mijn verlof even in de veronderstelling dat ik me een maand zou vervelen en een dag later starte ik dit blog. Zo dacht ik afgelopen weekend een kindje op de wereld te zetten en raakte de spirit er even uit toe dit niet zo was. Na een wandeling met de hond (mijn andere redding :-)) wat nieuwe to do’s bedacht…

Tijdens het inkleuren van de mandala-achtige tekening (schijnt je gedachtes te verhelderen), dacht ik een ander projectje uit voor de volgende dag. Zie meer daarover in dit blog (work in progress). Hoe ervaar(de) jij die laatste loodjes mentaal gezien? Als je leuke tips of inspiratie hebt laat maar weten!!! (misschien duurt het hier nog wel even).

laatste-loodjes2

 

Nelleke Bontje - Bewuste Geboortewerker. HypnoBirthing® docent - Zwangerschapscoach - En daarnaast moeder van twee prachtige dochters die ik vol vertrouwen een kalme geboorte heb kunnen geven. Mijn zwangerschappen en het moederschap heeft deze missie in mij losgemaakt. Waarbij ik 100% overtuigd ben dat we een betere wereld kunnen creëren met kalme geboortes door ontspannen moeders.
Jacqueline
Door

Jacqueline

op 04 Feb 2016

Lieve Nelleke, Je geduld wordt dan wel op de proef gesteld maar het zal toch ook wel letterlijk relaxt zijn. Binnenkort snak je misschien wel naar een beetje rust en even niets doen!! Hoe dan ook, ook ik wens je sterkte met laatste loodjes en vooral met de bevalling, die vast héél snel komt!! Geniet van de rust nu en van je meisje straks!!! Liefs, Jacq.

Nelleke Bontje
Door

Nelleke Bontje

op 05 Feb 2016

Thnks Jacq, daar moet ik mezelf inderdaad aan herinneren!! xx

Marrit
Door

Marrit

op 04 Feb 2016

Lieve Bolleke, Succes met de laatste loodjes. Straks kan je genieten van je dochter.Geniet nog even van je rust ? Liefs Marrit

Nelleke Bontje
Door

Nelleke Bontje

op 05 Feb 2016

Hahaha 'Bolleke', dat ik dat niet eerder bedacht heb, ik vind 'm leuk! Thnx Marrit!

Julia
Door

Julia

op 04 Feb 2016

Ga samen romantisch eten. Bestel wat jullie beiden lekker vinden, Ga niet zelf kokkerellen, maar je laten verwennen. Wat de bevalling betreft kan ik je niet raden. Ben zelf van de 1e 3 weken te vroeg bevallen en de tweede was een paar dagen te laat, maar dat ging zo vlot, dat het gebeurd was voor ik er erg in had. Het is dus heel verschillend, maar het komt echt Nelleke. Ik wens je veel succes , geniet nog van je vrije tijd en geniet vooral van je lieve babytje wat nu vast heel snel komt. Liefs Julia

Nelleke Bontje
Door

Nelleke Bontje

op 05 Feb 2016

Dankje lieve Julia! Dat is een goed idee om samen romantisch te eten en NIET zelf te koken!!

nel van Rens
Door

nel van Rens

op 04 Feb 2016

Lieve Nelleke, Met veel plezier lees ik je verhalen...ja de uitgerekende data..... En dat maakt t volgens mij allemaal zo bijzonder... Het laat zich niet plannen... Je komt steeds dichterbij, geniet van je bevalling.en het lieve kleine meisje

Nelleke Bontje
Door

Nelleke Bontje

op 05 Feb 2016

Dankjewel Nel, lief van je! Het maakt het inderdaad allemaal heel bijzonder!

Jorinde
Door

Jorinde

op 04 Feb 2016

Lieve Nelleke, een kindje kiest jou uit om je iets te leren... Dat is bij alle kindjes zo... Als jij iets wilt en het kindje iets anders, dan stelt het je op de proef. Dat zal sowieso een mooie uitdaging zijn. Het omdenken is nu al begonnen ;-). Een mandala geeft je zeker mentale rust, zolang je ermee bezig bent. Misschien kun je zelf iets maken, voor je kindje? Mandala's en bloemen hebben alles met elkaar gemeen. The flower of life wordt een speciale mandala weleens genoemd (Google maar eens). Superleuk idee! Deze blog, ook voor je kindje later :-). Geniet maar van dit moment en van dat wondertje in je buik. Straks mag je het delen met de rest van de wereld en dat is best even wennen, kan ik je als 4 maanden lange moeder vertellen :-). Zet 'm op daar!

Jorinde
Door

Jorinde

op 04 Feb 2016

P.s. Ik ben nooit op tijd en ons meisje kwam op precies de uitgerekende datum... Dat bedoel ik met 'omdenken' ;-).

Nelleke Bontje
Door

Nelleke Bontje

op 05 Feb 2016

Haha geweldig!

Nelleke Bontje
Door

Nelleke Bontje

op 05 Feb 2016

Jorinde! Leuk van je te horen! Ik had al het vermoeden dat ze ons meteen wat wilde leren. We zijn allebei vrij ongeduldig :-) haha, dat wordt nog wat! Ik ga googlen naar flower of life, en misschien een blog over schrijven (met jouw hulp??), ik vind het interessante materie die mandala's ;-). Bedankt voor je berichtje, hopelijk gaat alles goed met jullie! xx

linyweustink
Door

linyweustink

op 07 Feb 2016

Hallo Nelleke nog even volhouden en dan kan je genieten van de kleine spruit

Reactie plaatsen