Lekker je kindje in een draagdoek
07 augustus 2016 
in Baby

Lekker je kindje in een draagdoek

Het is dat ik een draagdoek mocht lenen van een vriendin van mij, anders had ik er waarschijnlijk nooit aan begonnen. Zij gebruikte hem ook bij haar kindje en dacht toen wel ‘oh ja zo kan het ook’ maar om nu zo’n doek te kopen en je kindje er in te dragen als een afrikaantje of zigeuner zag ik mezelf niet zo 1,2,3 doen…

Toch ging ik er snel mee aan de slag, met behulp van de kraamvrouw al. Ik had ondertussen wel gelezen dat het voor je baby heel prettig is om lekker dichtbij te blijven, dus ging ik het gewoon proberen. Ze had zo’n rekbare doek van Hana. Natuurlijk is al het begin lastig en de kopen vond ik ook behoorlijk ingewikkeld. Daarnaast vond ik Yara nog zo breekbaar dat het niet goed voelde haar tussen de doek en mij te proppen… zeker niet toen ik het later alleen ging proberen.

Toch wel heel fijn zo’n draagdoek

We wonen op het platteland en ik wandel graag met de hond over het land, niet heel handig met een kinderwagen. Dus na wat filmpjes het hebben gekeken en nog wat hulp van mijn vriendin steeds meer handigheid gekregen in het knopen. Het dragen van Yara werd steeds fijner. Het is een soort van vrijbrief om ongegeneerd heel lang met je baby te knuffelen! Heel fijn voor de baby en ook zeker voor moeders.

Na een tijdje die doek te hebben gebruikt wilde ik een wat stevigere doek. Yara word zwaarder en blijft ook wel eens wakker. De doek van Hana geeft geen steun aan de nek behalve wanneer ik haar hoofdje klemde in het doek. Dat vond zij vaak niet prettig dus ondersteunde ik haar hoofd totdat ze sliep en deed daarna de doek erover…

Inmiddels heb ik een eigen draagdoek van Little Frog. Super stevig, mooi en na weer wat oefenen ook heel goed te knopen! Bij deze draagdoek kun je ook een doekje bij de nek inrollen zodat er meer stevigheid bij het nekje is. Al ik Yara nu sterk genoeg in haar nek is het toch wel prettig.

Ook in een draagdoek als het koud is buiten?

Nu is het midden in de zomer dus is de draagdoek ism je lichaamswarmte meestal genoeg voor je kleintje, en anders trek je een extra vestje aan. maar wat doe je straks in de winter? Tuurlijk kleedje je kindje lekker warm aan maar ze past nooit in je jas, zelfs niet in je zwangerschapsjas. Je kan jassen kopen met een extra flap die je aan je jas kan ritsen, zeker zo’n 130,- voor niet eens zo’n heel mooie jas (wel praktisch).. Maar wat ook een uitvinding is, is een fleece overtrek jas-achtige cover… Dan kun je mooi in je eigen jassen blijven lopen en neem je je kleintje mee dan hop die cover er over heen! Ideaal en niet meer dan 30,-!

Nelleke Bontje - Bewuste Geboortewerker. HypnoBirthing® docent - Zwangerschapscoach - En daarnaast moeder van twee prachtige dochters die ik vol vertrouwen een kalme geboorte heb kunnen geven. Mijn zwangerschappen en het moederschap heeft deze missie in mij losgemaakt. Waarbij ik 100% overtuigd ben dat we een betere wereld kunnen creëren met kalme geboortes door ontspannen moeders.
Reactie plaatsen