Hoe de pijn in mijn knie mijn leven veranderde...

Hoe de pijn in mijn knie mijn leven veranderde...

Over luisteren naar je lichaam gesproken… Ik had pijn in mijn knie en onderzoeken wat dat mij te vertellen had, heeft mijn leven veranderd.

Tijdens en na mijn eerste zwangerschap had ik een grote interesse in de natuurlijke manier van bevallen en opvoeden. Logisch dacht ik, het is mijn eerste kindje en ik wil er zoveel mogelijk over leren en eigen gevoelens bevestigd krijgen. Natuurlijk merkte ik ook wel dat deze interesse echt iets met me deed, het maakte wat strijdlustig in mij los. Zo van ‘iedereen moet dit toch weten!’ Ik ken mezelf als iemand met impulsiviteit en een brede interesse dus liet ik dat vuurtje dat ik voelde toch links liggen.

Tegelijkertijd haalde ik steeds minder energie uit mijn werk. Er gingen dingen tegenstaan die voor mijn zwangerschap totaal niet aanwezig waren en het werk interesseerde me steeds minder. Ik was er nog steeds van overtuigd dat deze ‘nieuwe interesse’ een fase was en wel over zou gaan. Ik kon ook totaal niet bedenken hoe ik dat ‘vuurtje’ waar ik me toch wel bewust van werd kon ombuigen in iets waar ik mijn werk van kon maken…

Ik reed voor dat werk gemiddeld maar één keer per week anderhalf uur heen en anderhalf uur terug. Een behoorlijk lange autorit maar voor mijn zwangerschap deed ik dat drie tot vier keer per week en was er niets aan de hand. Nu kreeg ik een enorme last van mijn rechter knie. Eerst alleen op de terugweg, later ook al op de heenweg en nog later had ik er zeven dagen in de week last van… De oorzaak kon ik niet achterhalen, behalve de lange autorit naar het werk dat mij tegen begon te staan…

Tijdens een yoga sessie zei mijn juffie (wat ze wel vaker zegt maar ineens kwam het binnen en was het voor mij bestemd) “Wat voel je in je lichaam en wat wil het je vertellen”. Ik was me bewust van twee behoorlijk aanwezige pijnpunten en wist het antwoord niet dus sprak ik eens met haar af. Heel verhelderend was het voor mij en ergens wist ik het natuurlijk wel: Mij rechter knie vertelde mij dat het tijd was om stappen te zetten op rationeel vlak. Niet veel later heb ik op mijn werk verteld dat ik er mee wilde stoppen maar dat ik nog geen idee had wat ik ging doen. Zij konden nu gaan kijken voor vervanging en ik kon ook bewuster gaan nadenken en voelen wat ik wilde met het vuurtje dat steeds meer oplaaide.

Achteraf bleek ik ten tijde van het gesprek met mijn werkgever net zwanger van onze tweede dochter. Ik had meer ruimte nodig om iets te laten ontstaan dus heb soort van heel vervroegd verlof genomen en 4 maanden voor ik uitgerekend was ‘zat’ ik thuis. De werkdagen waren nu even mijn lummeldagen, door die ruimte werd mijn plan en nieuwe richting steeds helderder. Ik ben verschillende cursussen gaan doen en volgde zelf een traject ter ondersteuning van mijn nieuwe weg. Ik ben aan deze website gaan werken en heb de inhoud van mijn praktijk vorm gegeven.

Een maand voor mijn uitgerekende datum heb ik alles kunnen laten liggen en rust genomen. Tijd om me lekker bezig te houden met het wondertje dat binnen in mij groeide en wat me veel wijsheid en vertrouwen heeft gegeven. Nu is ze bijna 12 weken oud en ga ik binnenkort echt van start. Met mijn bedrijf help ik de zwangere vrouw in alles wat ik zelf ook heb beleeft. En ieder zal haar eigen verhaal hebben. Waar het namelijk allemaal op neerkomt is ruimte maken, loslaten, vertrouwen hebben en ontspannen blijven. Energetisch werkt dit door in je hele leven. Dit alles is namelijk ook nodig voor een fijne geboorte en het beste begin voor nieuw leven. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat mijn geboorte ervaring van Esmé allemachtig prachtig was.

Nelleke Bontje - Bewuste Geboortewerker. HypnoBirthing® docent - Zwangerschapscoach - En daarnaast moeder van twee prachtige dochters die ik vol vertrouwen een kalme geboorte heb kunnen geven. Mijn zwangerschappen en het moederschap heeft deze missie in mij losgemaakt. Waarbij ik 100% overtuigd ben dat we een betere wereld kunnen creëren met kalme geboortes door ontspannen moeders.
Brigitte
Door

Brigitte

op 25 Jul 2018

Prachtig verhaal geniet van het wonder dat je gegeven is.💕

Reactie plaatsen