Is zwangerschapszwemmen wat voor mij?

Zwangerschapszwemmen, net zoals met vele dingen tijdens mijn zwangerschap was het compleet nieuw voor me. Na een cursus zwangerschapsyoga en een hypnobirthing cursus was ik 5 weken voor de uitgerekende datum klaar met die cursussen. Mij verlof net begonnen (dus gevoelsmatig zeeën van tijd) en af en toe wat last van mijn onderrug. Ik had ergens wat gelezen over zwangerschapszwemmen, dat dat prettig kan zijn wanneer je last heb van je rug. Ook heeft mijn schoonzusje het terloops eens op genoemd. Zij vond het fijn om te zwemmen met een dikke buik.

Oke dacht ik, ik ga naar zwangerschapszwemmen! Wist ik veel dat het meer een lichamelijke workout zou worden dan wat ik in de afgelopen maanden ervaren had!? Haha, we gingen echt onze arm en beenspieren trainen. Actief heen en weer lopen in het water en af en toe lekker drijven (ik had gedacht dat de hele les er zo zou uit zien…).

Maar ondanks de onverwachte actieve inspanningen heb ik het als heel prettig ervaren en zou ik het aanraden. Sowieso om lekker in beweging te blijven tijdens je zwangerschap maar ook wat spieren te blijven trainen waardoor je je rug en buik kan blijven ondersteunen met de juiste spieren.

Misschien heb ik het ook wel wat intensiever ervaren omdat ik al in de laatste maand zit en zo’n 10 kilo extra met me mee draag. Misschien waren de andere dames helemaal niet onder de indruk van de lichamelijke inspanning tijdens het zwemmen en de oefeningen… Haha ik zal het ze vragen de volgende keer!

Ohja en als je denkt dat een badje met 30 graden water lekker warm is dat valt dat nog best tegen. Dusse hup aan de gang, actief en warm blijven 🙂

Nelleke Bontje - Bewuste Geboortewerker. HypnoBirthing® docent - Zwangerschapscoach - En daarnaast moeder van twee prachtige dochters die ik vol vertrouwen een kalme geboorte heb kunnen geven. Mijn zwangerschappen en het moederschap heeft deze missie in mij losgemaakt. Waarbij ik 100% overtuigd ben dat we een betere wereld kunnen creëren met kalme geboortes door ontspannen moeders.
Reactie plaatsen