Maagzuur tijdens zwangerschap, wat kan ik er tegen doen?
10 januari 2016 

Maagzuur tijdens zwangerschap, wat kan ik er tegen doen?

Maagzuur tijdens zwangerschap is het eerste (en bijna enige) ‘kwaaltje’ dat ik kreeg. Het begon met af en toe vanaf een week of 20. Ik heb het meest last van gehad vanaf een week of 30 en begon ik er serieus rekening mee te houden; Niet te kruidig eten, niet te veel knoflook, niet gaan liggen na het eten, niet te veel eten (of te snel) en niet meteen van alles gaan doen na het eten. Ohja en al helemaal niet voorover bukken maar gewoon netjes door de knietjes…. Ervaringsdeskundige hier hoor!

Er veranderd veel in je lijf en je kleine spruit veroverd steeds meer plek in jouw lijf. Bijzonder gaaf natuurlijk maar ook wel eens lastig. Doordat je maag verdrukt word en het één en ander week word in je lijf kan het zijn dat je maagklepje niet goed meer sluit. Als je niet oppast kan er maagzuur omhoog kan komen. Bij mij kwam het nooit verder als halverwege mijn borstkast maar het zal vast ook anders kunnen zijn.

Maagzuur, is er een oplossing?

Ik ben niet iemand die er van houd snel naar medische middeltjes te grijpen. Ik los dingen liever eerst natuurlijk op. Rennie is (net als andere producten) mij aangeraden tegen maagzuur. Ook is me op het hart gedrukt dat het geen kwaad kan voor de zwangerschap maar OMG!! Wat is alles wat op de verpakking staat?? Ik heb geen idee, natuurlijk gaat mijn kindje er niet meteen dood van maar misschien blijft er een stofje hangen waar ze op latere leeftijd last van gaat krijgen zonder dat ook maar iemand weet waar het ooit vandaan is gekomen.

Zo ver is de wetenschap nog lang niet, of is de commercie belangrijker…? En iedereen mag er het zijne van denken maar ik kies dan liever voor andere opties. Oók al ben ik dan niet meteen ergens van af… dan maar even rustiger aan. Mijn redder in noot is vaak vanille vla geweest! Ik had er op verschillende forums al over gelezen dus na een gezellig avondje eten bij mijn schoonouders en ik ontzettend last kreeg van maagzuur, kreeg ik van hun een schaaltje vanille vla. Ik wilde niet meteen de vla gaan kussen maar het hielp die avond echt.

Maagzuur tijdens zwangerschap

Dus de volgende dag toch maar vanille vla in huis gehaald en eet het nu bijna dagelijks een klein beetje. Soms als ik last heb, soms preventief. Ik heb ook zeker ’s nachts bij de koelkast gestaan om een paar slokken te nemen om vervolgens echt weer lekker in slaap te vallen… Naja gekke dingen horen een beetje bij de zwangerschap, zeggen ze. Lang leve de vla dan maar.

Als het kan, los ik het liever op zonder chemie! Oke Vanille vla is ook niet het gezondste wat een mens kan eten, zitten veel suikers, toevoegingen etc. in. Toch voel ik me beter bij het innemen van een beetje vla dan een chemische Rennie of iets dergelijks.

Ohja Amandelen helpen ook wel goed. In een restaurant eens Matcha thee (japans) gedronken gemaakt met amandel melk. Toen verdween de maagzuur ook als sneeuw voor de zon. Je bent dan wel veel gezonder bezig alleen is dat toch iets minder lekker…

 

Nelleke Bontje - Bewuste Geboortewerker. HypnoBirthing® docent - Zwangerschapscoach - En daarnaast moeder van twee prachtige dochters die ik vol vertrouwen een kalme geboorte heb kunnen geven. Mijn zwangerschappen en het moederschap heeft deze missie in mij losgemaakt. Waarbij ik 100% overtuigd ben dat we een betere wereld kunnen creëren met kalme geboortes door ontspannen moeders.
Reactie plaatsen