Meer bewustwording over onze zwangerschap
26 maart 2018 
in Zwanger

Meer bewustwording over onze zwangerschap

In Utero – In de baarmoeder. Een prachtige, informatieve film over meer bewustwording over onze zwangerschap, het leven in de baarmoeder en hoe ontzettend bepalend deze is voor de blauwdruk, ofwel de vorming van de rest van ons leven.

Ik denk dat de meeste mensen nog denken dat het leven pas begint wanneer we geboren worden. Dan ervaren we pas, dan voelen we pas, dan gaan we pas denken. Of over herinneren nog maar niet te spreken… Maar we leven al vanaf het moment dat de eerste celdeling in ons lichaam plaatsvindt. Zelfs de intentie van de conceptie word al in onze celgeheugen opgeslagen. Best bizar wanneer je daar over nadenkt.

Een foetus voelt alle emoties van de moeder. Al haar blijdschap, geluk maar ook haar angsten, stress etc. Als zwangere vrouw in een oorlogsgebied is al heel zwaar maar dit heeft dus ook al invloed in hoe het kind straks in de wereld staat. Ook al word ze vlak voor de geboorte va haar kind gered en naar een veilige plek vervoerd. De angsten en stress die moeder heeft (gehad) zijn blijvend bepalend. Hoe fijn is het dan dat je al dan niet bewust in een fijne omgeving zwanger bent, waar je op tijd kunt rusten, waar je over het algemeen gelukkig bent en veilig voelt.

Of bedenk je eens hoe het begin van het leven aanvoelt wanneer je ongewenst bent en de moeder het liefst een abortus zou willen laten plegen… Hoe kijk je dan naar een abortuswet?

Naar mijn gevoel kunnen we dus de wereld vanuit de baarmoeder al verbeteren. Door bewust met dit aller prilste begin om te gaan kunnen we fijnere mensjes op aarde zetten. Die vanuit liefde en vertrouwen naar de wereld kijken in plaats van uit angst, haat en wantrouwen. Meer bewustwording over onze zwangerschap zal ons handelen veranderen. Het zal ons de kracht geven eerder voor ons zelf te kiezen. Het zal ons eerder rust laten nemen, andere keuzes te maken. Het zal ons anders laten reageren in conflictsituaties…

Een heel gevoelig onderwerp, pijnlijk ook wanneer jij als moeder niet bij bewustzijn was of de de mogelijkheid had om een bewuste start te creëren voor je kind. Het is alleen wel iets dat we onder ogen moeten zien willen we een betere wereld creëren met z’n allen.

Trailer van de film op YouTube:

Via deze link kun je naar de website van de film In Utero. Daar vindt je verdere informatie en de mogelijkheid de film te bekijken.

Binnenkort op deze website mijn uitgebreidere bevindingen over de film.

Nelleke Bontje - Bewuste Geboortewerker. HypnoBirthing® docent - Zwangerschapscoach - En daarnaast moeder van twee prachtige dochters die ik vol vertrouwen een kalme geboorte heb kunnen geven. Mijn zwangerschappen en het moederschap heeft deze missie in mij losgemaakt. Waarbij ik 100% overtuigd ben dat we een betere wereld kunnen creëren met kalme geboortes door ontspannen moeders.
Reactie plaatsen