Aan te raden websites bij zwangerschap

Aan te raden websites bij zwangerschap

Ben je zwanger dan raad ik je aan om zo snel mogelijk een algemene kijk te krijgen over wat het beste is voor jou en je kindje. Daarna kun je altijd nog inzoomen op verschillende onderwerpen wat voor jou belangrijk is.

Mijn kindje is nu 1 jaar en ik ben vanaf het begin af aan vrij bewust geweest over mijn gezondheid, hoe ik zou willen bevallen, over de eerste uren na de bevalling over het niet direct toedienen van extra vitamines over borstvoeding, dragen en over de algehele gezondheid van mij en mijn kind etc.

En toch leer ik bijna elke dag wel iets nieuws en denk ik dit moet toch iedereen eigenlijk weten. En wel voor of tijdens een zwangerschap.

Daarom ben ik wat websites en onderwerpen gaan bij houden die ik essentieel vind om in de duiken, wat kennis over te doen en in ieder geval voor jezelf een goede keuze te kunnen maken over hoe je het wil doen en niet achteraf denken ‘had ik het maar geweten…’

Mijn nummer 1 website:

Kiind.nl met de ondertitel ‘Hutten bouwen is ook opvoeden’. Ik wist meteen genoeg!

http://kiind.nl/

Over voeding:

Wanneer je zwanger bent ga je (hopelijk) nog bewuster om met je gezondheid.

Deze website staat vol met goede recepten en andere bewuste tips en ideeën: http://degezondemama.nl/

Over vaccineren:

Zoals gelukkig steeds meer mensen hebben wij ook kritisch gekeken of we wel of niet ons kindje willen laten vaccineren. Geen gemakkelijke beslissing maar wel heel erg goed om je in te verdiepen voordat je kindje geboren word. Deze websites hebben wij goed bekeken:

Nederlandse vereniging kritisch over prikken: http://nvkp.nl/
Alles over vaccine vrij leven: http://vaccinvrij.nl

Over borstvoeding:

Natuurlijk wil (bijna) iedere moeder in eerste instantie borstvoeding geven. Misschien is dat heel vanzelf sprekend of heel bewust. Voor mij begon het als iets vanzelfsprekends maar werd me gaan de weg steeds bewuster over de voordelen van het geven van borstvoeding en dacht i eerst een half jaar te geven geef ik nu al bijna een jaar en hou ik het denk ik ook nog wel even vol. Het is namelijk een heerlijk momentje voor mij en mn kindje en het heeft zoveel voordelen. Deze website is in periodes mijn steun en toeverlaat geweest:

https://www.borstvoeding.com

Over was- en andere schoonmaakmiddelen:

Ook zoiets waar je misschien nog nooit bij stil hebt gestaan maar hoe onnatuurlijk zijn onze was gewoontes geworden… Alles moet maar anti baterieel en super schoon.. maar denk voor je zelf eens na… is dat nu wel echt het ‘beste’ voor je jou en je kindje?

Over wasbare luiers

Wel of geen mutsje vlak na de geboorte

Heb je je het überhaupt wel eens afgevraagd waarom ze meteen een mutsje op gooien na de geboorte? Gelukkig werd ik tijdens een cursus hypnobirth hierop gewezen en ben ik het een en ander uit gaan zoeken. Daar heb ik veel van geleerd en besloten niet direct een mutsje op te zetten. Een tweede kindje zal ik straks met nog meer overtuiging geen mutsje op zetten en lekker veel huid op huid dragen in de doek.

https://dekritischeverloskundige.wordpress.com/tag/huid-op-huid-contact/

http://modernalternativepregnancy.com/2013/09/06/take-it-off-why-you-should-drop-your-newborns-hat/#.Vpj9nJPhBE6

Nelleke Bontje - Bewuste Geboortewerker. HypnoBirthing® docent - Zwangerschapscoach - En daarnaast moeder van twee prachtige dochters die ik vol vertrouwen een kalme geboorte heb kunnen geven. Mijn zwangerschappen en het moederschap heeft deze missie in mij losgemaakt. Waarbij ik 100% overtuigd ben dat we een betere wereld kunnen creëren met kalme geboortes door ontspannen moeders.
Reactie plaatsen