Mooiste video over bevalling

Zoals je op deze website kunt lezen heb ik een hele prettige bevalling gehad. Natuurlijk was het ook heftig maar uiteindelijk is alles gegaan zoals we het graag zouden willen. Helaas hoor je vaker dat dat niet het geval is. Ik kan natuurlijk niet verklaren hoe dat komt. Het enige dat ik kan zeggen is dat ik erg bewust met mijn zwangerschap en bevalling ben omgegaan, ik denk dat dat er aan bijgedragen heeft. Al spreek ik ook vrouwen die dat ook gedaan hebben die toch hele andere ervaringen hebben. Dus ik weet het echt niet.

Op zich ben ik een type dat vrij relaxt in het leven staat en goed kan improviseren maar dat lukt natuurlijk alleen goed wanneer je veel (zelf)vertrouwen hebt en een goede voorbereiding is het halve werk, denk ik. Ik spring ergens in en leer wat ik nodig heb onderweg om goed te landen 🙂 bij wijze van spreken. Daarmee bedoel ik dat ik heel veel dingen gewoon aanga in het leven, nieuwsgierig, vol vertrouwen en voorbereid. Dus eenmaal zwanger ben ik me best wel in het een en ander gaan verdiepen. Waaronder zwangerschaps cursussen en hoe ik zou willen bevallen. Dat was echt een groei proces want in de eerste maanden was ik daar nog helemaal niet mee bezig!

Bij de cursus hypnobirthing hebben we regelmatig naar verschillende video’s gekeken van vrouwen die hele goede bevallingen hadden. Zo ‘programmeer’ je als het ware jezelf voor een goede bevalling. Al googlend vond ik de onderstaande video, deze inspireerde mij ontzettend, meer dan elke andere. Deze vrouw is zo ontzettend ontspannen en geniet zo van het geboorte proces dat ze er veel bij moet lachen. Heel mooi vind ik dat, het emotioneerde me zelfs, iedere keer weer en nog steeds. Heerlijk om te zien dat het zo ook kan. Een grote tegenstelling met wat je heel vaak hoort en ziet.

Eigenlijk snap ik niet waarom we bevallingen over het algemeen zo onprettig ervaren. Moeder natuur heeft ons toch heel knap gebouwd? Was het haar bedoeling om de vrouw zoveel pijn te laten ervaren tijdens de geboorte van haar kinderen? Of is het de mens zelf die daar een on prettige ervaring van heeft gemaakt zowel mentaal als medisch met alle ingrepen/ handjes hulp??

Anyway, dit korte filmpje heb ik misschien wel 100 x gezien in de laatste maand van mijn zwangerschap. Het is bij mij niet zo dat ik ook op deze manier ben bevallen maar ze zat wel in mijn achterhoofd. De volgende keer probeer ik het geboorte proces nog bewuster en met plezier te ervaren. Ik hoop dat je hier ook geïnspireerd door raakt!

Nelleke Bontje - Bewuste Geboortewerker. HypnoBirthing® docent - Zwangerschapscoach - En daarnaast moeder van twee prachtige dochters die ik vol vertrouwen een kalme geboorte heb kunnen geven. Mijn zwangerschappen en het moederschap heeft deze missie in mij losgemaakt. Waarbij ik 100% overtuigd ben dat we een betere wereld kunnen creëren met kalme geboortes door ontspannen moeders.
Reactie plaatsen