Nesteldrang of verveling?

Ik heb misschien wat eigenzinnige ideeën over een aantal opvattingen of aannames die we zo gewoon zijn gaan vinden… Nesteldrang is op zich wel iets natuurlijks en iets heel dierlijks waardoor ik gerust wel inzie dat het erbij hoort. En ik moet ook echt wel toegeven dat ik en wij ook al menig uurtje hebben schoongemaakt en geklust maar… het waren ook dingen die af en toe gewoon moeten gebeuren, kindje op komst of niet. En nu heb je een mooie reden omdat voor een bepaalde tijd klaar te hebben, net als dat je op vakantie gaat, dan werk je ook even een paar weken harder en efficiënter om met een relaxt en voldaan gevoel weg te gaan.

Een stel in verwachting van een kind doet dat ook, maar dan heet het nesteldrang… Ik loop al weken rond met de vraag is al dat schoonmaken wat vrouwen zo massaal doen, echt nesteldrang of zit er ook wat verveling tussen? Tja je hebt tenslotte 4 a 6 weken ‘vrij’…

Toen mijn ‘verlof’ 4 weken voor uitgerekende datum begon, heb ik heel even gedacht help ik ga me ontzettend vervelen. Ik ben geen poets type en voel me graag nuttig 🙂 (Niet dat schoonmaken niet nuttig is hoor!!) Het schrijven over zwanger zijn, mama’s en baby’s was al vaker door mijn hoofd gespookt en ben blij dat ik het ben gaan oppakken. Heerlijk schrijven over deze bijzondere tijd, delen wat ik allemaal geleerd en ervaren heb en met mooi uitzicht op alles dat komen gaat!

Als ik dit niet zou doen zou ik bloggen op mijn andere website en als ik dát niet zou doen zou ik me stierlijk vervelen en misschien wel allerlei dingen gaan poetsen… Ik ben iig blij dat we rond de kerstdagen samen veel gedaan hebben en ik nu mezelf kan vermaken met een hele leuke dagbesteding, lekker relaxt en af en toe een dutje! Niets geen ‘nesteldrang’ of verveling voor mij… En jij? Misschien hou jij wel heel erg van schoonmaken en kijk je er naar uit alles spik en span schoon te maken. Dan benijd ik je en nodig ik je graag eens uit bij mij thuis voor een bakkie en …!

Nelleke Bontje - Bewuste Geboortewerker. HypnoBirthing® docent - Zwangerschapscoach - En daarnaast moeder van twee prachtige dochters die ik vol vertrouwen een kalme geboorte heb kunnen geven. Mijn zwangerschappen en het moederschap heeft deze missie in mij losgemaakt. Waarbij ik 100% overtuigd ben dat we een betere wereld kunnen creëren met kalme geboortes door ontspannen moeders.
Reactie plaatsen