Planten en bloemen op de Babykamer -

Voor mij zijn planten en bloemen op de babykamer heel logisch. Ik zit mijn hele leven al tussen de planten en bloemen, al geloof ik niet dat mijn moeder bloemetjes in mijn babykamer had… Meer omdat mijn familie’s allemaal bloemen kweken en mijn moeder altijd in een bloemenwinkel heeft gewerkt en sinds mijn 11de haar eigen winkels heeft.

Nu leef ik samen met een een kweker van bloembollen en hebben we een kasje waar we onze eigen bloemen broeien. Super-de-luxe! Op de kamer van Yara staan nu ook tulpen en amaryllissen van eigen broei. De planten heb ik door de jaren heen verzameld. Ik verander nogal regelmatig in huis en zo ook met de planten. Het kan zijn dat Yara over een tijdje weer andere planten heeft staan.

Echte bloemen fleuren de kamer altijd op (hoe fleurig de kamer al is). Het doet wat met je stemming en het geeft (mij in ieder geval) een rijk gevoel. Zelf hebben we op ons nachtkastje ook altijd een bloemetje staan, al is het er maar één! Misschien denk je “Tjeemig, verse bloemen in een ruimte waar je relatief zo weinig bent op een dag…” Klopt maar dat moment van opstaan en slapen gaan en dan verse bloemen zien is zooo fijn! Probeer het eens!

Ja, en planten zijn ontzettend gezond voor mensen en dus ook voor baby’s! Ze zuiveren namelijk de lucht, werken stress verlagend, zorgen voor een goede lucht temperatuur en is goed voor het algemene welzijn. Dus naast dat ik gek ben op planten omdat ik ze mooi vind, zitten er dus ook voordelen aan voor een gezonder leven. De ramen in de babykamer staan altijd wel op een kier maar de planten zorgen voor nog meer zuurstof en een schone lucht. Ook maken de planten het een heerlijke ruimte waar ik graag zit om te voeden of gewoon lekker met Yara te zitten brabbelen.

Misschien als ze wat groter is zullen niet alle bloemen of planten staan waar ze nu staan omdat ze er bij kan en ze zal willen pakken maar dat zien we dan wel weer :-)

Groen-op-babykamer1

Groen-op-babykamer2

Groen-op-babykamer3

Groen-op-babykamer4

Groen-op-babykamer5

Groen-op-babykamer6

 

 

Nelleke Bontje - Bewuste Geboortewerker. HypnoBirthing® docent - Zwangerschapscoach - En daarnaast moeder van twee prachtige dochters die ik vol vertrouwen een kalme geboorte heb kunnen geven. Mijn zwangerschappen en het moederschap heeft deze missie in mij losgemaakt. Waarbij ik 100% overtuigd ben dat we een betere wereld kunnen creëren met kalme geboortes door ontspannen moeders.
Sanne
Door

Sanne

op 15 Apr 2016

Zo leuk en ik heb er gewoon nooit bij stilgestaan. Mijn dochtertje heeft net een nieuw kamertje met leuke http://www.kindermeubelsshop.nl/" title="kinderkamers" rel="nofollow">kindermeubels. Ik ga zeker het kamertje nog wat leuker maken door een paar planten/bloemen weg te zetten. Bedankt voor de super goede tip!

Reactie plaatsen