Waarom ben ik gaan bloggen...

Na een super enthousiaste start van dit blog, is het toch al een half jaar geleden dat ik voor het laatst een artikel heb geschreven… Waarom? Dat is een goede vraag, daar heb ik zelf ook en tijdje over na willen denken. Het heeft voornamelijk te maken met wat ik met dit blog wil. Ik wilde namelijk niet als een wijsneus overkomen die nu ze één jaar moeder is alles al weet van het moederschap en daarmee haar mede lotgenoten wil onderwijzen…

Alles behalve dat. Toch wil ik inspireren, mensen laten mee kijken naar hoe wij het doen. Dat heb ik al een half jaar in mijn hart en achterhoofd moeten aanhoren van mezelf :-) Omdat we dingen doen op onze eigen-wijze. Niet dat wij hier uniek in zijn maar als ik om ons heen kijk dan wijken we wel af van het gemiddelde. Iets wat ik niet altijd makkelijk vind, en daarover uitspreken al helemaal niet. En het is iets waarvan ik toch denk dat het belangrijk is en dat ik mensen kan inspireren te luisteren naar hun hart en niet te kijken naar hoe iedereen het doet. Hopelijk word mijn hoofd er niet afgehakt nu ik het boven het maaiveld uit ga steken…

Ik heb namelijk een aantal stellige ideeën/meningen. Dat zijn mijn waarheden. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat dat iedereen zijn waarheid moet worden. Misschien zijn deze ideeën zaadjes die op ieders eigen manier tot uiting komen of misschien zijn het lichtjes voor nieuwe moeders in de nieuwetijd, met nieuwetijdskinderen. Maar op ieders eigen-wijze graag!

Ervaringsdeskundige dus, ja als moeder van een 18 maanden jong grietje, een heerlijk ding, inside en out. Vanaf dat ze 5 weken in mijn baarmoeder zat ben ik bewust gaan kijken naar de zwangerschap en later de bevalling, de eerste maanden en nu de opvoeding. Bewust en met een oog naar hoe moedernatuur het bedoeld heeft. Voor ons is dit vaak logisch en soms zoeken we ook nog een beetje.

Spannend om deze ideeën zo stellig te delen? 100% zeker, maar ik moet dit doen, mijn hart spreekt. Dus als je het wil lezen doe dit dan met een openmind en weet dat het uit een heel goed hart komt. Neem wat voor jou van toepassing is, wat je inspireert of wat je triggerd en laat de rest gewoon bij mij!

Nelleke Bontje - Bewuste Geboortewerker. HypnoBirthing® docent - Zwangerschapscoach - En daarnaast moeder van twee prachtige dochters die ik vol vertrouwen een kalme geboorte heb kunnen geven. Mijn zwangerschappen en het moederschap heeft deze missie in mij losgemaakt. Waarbij ik 100% overtuigd ben dat we een betere wereld kunnen creëren met kalme geboortes door ontspannen moeders.
Reactie plaatsen