Wat is hypnose nu eigenlijk?

Tja, wat is hypnose nu eigenlijk? Dat was de eerste vraag die onze docenten ons stelde aan het begin van de opleiding tot HypnoBirthing docent. Een opleiding die ik een aantal maanden geleden gestart ben. Het was een vraag die ik toen nog niet duidelijk kon beantwoorden. Er ging van alles door me heen. Van Rasta Rostelli en dagelijkse reclames tot zoiets als alles wat we tegen onszelf zeggen…

Het antwoord is heel eenvoudig; dat je open staat voor suggestie. Hoe dieper ontspannen je bent, hoe meer je openstaat voor hypnose en voor suggesties. Je houd ten alle tijden de controle over wat je doet of zegt en in hoeverre je mee gaat in de suggestie. Door in hypnose te gaan spreek je je onderbewuste aan, je slaat je kritische brein over waardoor de informatie meteen op een diepere laag binnen komt. Dit kan zowel negatief als positief voor je werken.

Dus iedereen bij Rasta Rostelli op het podium, die staat daar uit vrije wil en voelen zich vrij om te doen wat hij suggereert. De mensen zijn in een ontspannen staat en vinden het leuk om schaamteloos te doen wat hij zegt. En als ze opgedragen worden alles weer te vergeten dan is dat ook wat ze doen. Omdat ze dat willen.

Ook reclames en de (consumptie) maatschappij werken hypnotiserend. Heeft een ander het, dan zal het wel goed zijn en wil ik het ook.

En ook wat je keer op keer tegen jezelf zegt raakt vast in je onderbewuste. Zeg jij steeds tegen jezelf dat de geboorte van je kindje je helse pijnen zal geven en sla je daardoor in de stress en paniek. Of luister je naar de stemmen die zeggen dat je in ontspanning kan blijven en dat je lichaam ervoor gemaakt is. Waardoor je vol vertrouwen bent dat je de sensaties in je lijf op een andere manier ervaart omdat je weet dat dat je kindje steeds dichter in je armen zal brengen.

Tijdens de cursus HypnoBirthing gaan we aan de gang met hypnose en laten we alleen positieve suggesties binnen in het onderbewuste. We maken je bewust van alles wat je hoort in de buitenwereld wat je niet gaat helpen. Ik laat je zien hoe je daar anders mee om kan gaan zodat dit ook een positieve draai kan geven. Dit zal enorm helpen en bijdragen aan een positieve geboorte ervaring. Dus wanneer je nu nog tegen de bevalling opziet, kun je er straks naar uitkijken! Dat alleen al is heel veel waard. En doordat je positief naar de geboorte kijkt zul je met veel meer ontspanning alles ervaren waardoor het hele geboorte proces rustig en kalm zal verlopen.

Als zwangere vrouw ben je vele malen ontvankelijker (de maatschappij waarin we leven maakt het niet makkelijker door alle informatie prikkels die we krijgen) en daarom is het des te belangrijker dat je bewust omgaat met wat wel en niet voor je kan werken. Hoe je goed bij jezelf kan blijven en wat jij belangrijk vindt, ook daar gaan we samen met je geboorte partner, goed mee aan de slag tijdens de cursus.

Hier zie een je een kort introductie filmpje waarin ik uitleg wat hypnose is en hoe het werkt:

Nelleke Bontje - Bewuste Geboortewerker. HypnoBirthing® docent - Zwangerschapscoach - En daarnaast moeder van twee prachtige dochters die ik vol vertrouwen een kalme geboorte heb kunnen geven. Mijn zwangerschappen en het moederschap heeft deze missie in mij losgemaakt. Waarbij ik 100% overtuigd ben dat we een betere wereld kunnen creëren met kalme geboortes door ontspannen moeders.
Reactie plaatsen