Wat zit er vaak in de weg voor een fijne bevalling?
28 augustus 2019 

Wat zit er vaak in de weg voor een fijne bevalling?

Het beste begin is iets waar ieder kind en iedere moeder recht op heeft. “Een goed begin is het halve werk” heeft zo ontzettend veel voordelen voor de rest van jullie leven.

Een bevalling is zo’n lichamelijk proces dat het niet met je hoofd te sturen is. Wel kun je je er zo goed mogelijk op voorbereiden door de juiste kennis te vergaren… Je kunt je er op voorbereiden zoveel als je wilt, juist om het daarna te leren loslaten en je vol vertrouwen over te geven aan een ontspannen lichaam. Het ‘laten gebeuren’ en mee kunnen gaan in de flow, is wat jou die magische bevalling gaat geven.

Je wilt je erop voorbereiden zodat je niet overvallen wordt en zodat je eventuele angsten gaat begrijpen zodat je ervoor kan kiezen daar anders mee om te gaan. Ook het loslaten van de controle en zoals je ingedachte hebt dat het moet gaan verlopen is erg bevrijdend en essentieel om mee te kunnen in de flow van de bevalling.

Dat is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is in mijn beleving jullie recht om een fijne en kalme bevalling te ervaren. Helaas leven we in een tijd, waarbij dit niet zo makkelijk te doen is, omdat er ontzettend veel ruis is. We worden aan alle kanten beïnvloed door media en medemensen. Hierdoor zijn we veel van het vertrouwen kwijtgeraakt. Heel veel van deze natuurwetten zijn in ons bewustzijn verloren gegaan. Maar het mooie is dat deze wetten nog steeds bestaan in het onderbewuste en jouw lichaam ze ook nog weet. Alleen zit je verstand je nog in de weg. Je overtuigingen, aannames en angsten omtrent geboorte en bevalling spelen een grote rol in de uiteindelijke beleving van je bevalling. Wil je meer ruimte, lichter leven en een fijne bevalling dan is het aan jou hier werk van te maken.

Het is natuurlijk goed dat we ‘m hebben maar je ‘hoofd’ staat in dit geval (en vele andere gevallen maar dat is iets voor later) heel vaak in de weg. Als je iets kon oplossen met je hoofd had je het al gedaan. Juist door te zakken in je lichaam, te voelen, te beleven, ga je weer ruimte maken. Ontspannen en meer vertrouwen krijgen. De bevalling is een lichamelijk proces waar je je volledig en vol vertrouwen aan over wilt geven, en moet geven wil je uit de krampachtigheid komen. Een krampachtigheid die vele vrouwen vandaag de dag wel ervaren tijdens de bevalling…

Nelleke Bontje - Bewuste Geboortewerker. HypnoBirthing® docent - Zwangerschapscoach - En daarnaast moeder van twee prachtige dochters die ik vol vertrouwen een kalme geboorte heb kunnen geven. Mijn zwangerschappen en het moederschap heeft deze missie in mij losgemaakt. Waarbij ik 100% overtuigd ben dat we een betere wereld kunnen creëren met kalme geboortes door ontspannen moeders.
Reactie plaatsen