Doen: genoeg water drinken tijdens zwangerschap!!

Doen: genoeg water drinken tijdens zwangerschap!!

Water drinken tijdens zwangerschap is super belangrijk! Als je zwanger bent dan wil je waarschijnlijk extra goed voor je lijf zorgen zodat je alles kan geven aan je ongeboren kindje wat het maar nodig heeft. Dat extra goed zorgen kun je op verschillende manieren doen. Goed eten is heel belangrijk maar ook genoeg rust zowel lichamelijk als geestelijk. Er gebeurt veel met je tijden je zwangerschap, bewust en onbewust en door mentale rust kun je al heel veel verwerken. En wat dacht je van water? De simpelste, misschien wel meest belangrijke gewoonte tijdens je zwangerschap!

Dat water gezond is voor het mensenlichaam weten we hoop ik allemaal wel, maar hoeveel mensen drinken er echt genoeg water? Ongeveer 60% van het lichaam bestaat uit water en helpt het lichaam allerlei voedingsstoffen te transporteren maar ook giftige stoffen af te drijven door naar de ontlasting. Dit is sowieso belangrijk en misschien wel extra belangrijk wanneer je zwanger bent.

Tijdens je zwangerschap zijn je nieren ook extra actief om gifstoffen uit je lichaam te filteren. Je kunt je voorstellen dat genoeg water drinken tijdens je zwangerschap je nieren helpt met deze klus en zwangerschapsvergiftiging helpen voorkomen. Net als andere zwangerschapskwalen zoals krampen en obstipatie. Het lijkt mij fijner en beter voor jullie gezondheid deze kwalen te voorkomen, dat later te genezen. En dat kan heel makkelijk door genoeg water te drinken.

Water drinken tijdens zwangerschap, wat is genoeg?

Goede vraag. Het licht ook helemaal aan je leef omgeving en wat je ernaast nog eet. Het is makkelijk om te zeggen dat je 8 glazen water moet drinken maar kijken naar de kleur van je plas is ook een goede. Hoe geler je plas hoe meer water je nodig hebt!

10 redenen om water te drinken tijdens je zwangerschap:

  1. Goedkoop en gezond
  2. Voorkomt of verminderd krampen
  3. Voorkomt of verminderd opstopping in de spijsvertering
  4. Goed voor de nieren en het afdrijven van giftige stoffen
  5. Helpt juist wanneer je vocht vasthoud
  6. Helpt tegen hoge bloeddruk
  7. Helpt tegen vermoeidheid
  8. Verbeterd bloed circulatie
  9. Voorkomt stress reactie van je lichaam
  10. Minder honger *

Wist je trouwens dat wanneer je trek krijgt de kans groot is dat je lichaam eigenlijk een glas water nodig heeft… Probeer het maar eens! Je kan na het glas water altijd nog iets eten als je gevoel van trek blijvend is! Enne de kans op overtollige zwangerschaps kilo’s in dan ook zeker minder :-)

Nelleke Bontje - Bewuste Geboortewerker. HypnoBirthing® docent - Zwangerschapscoach - En daarnaast moeder van twee prachtige dochters die ik vol vertrouwen een kalme geboorte heb kunnen geven. Mijn zwangerschappen en het moederschap heeft deze missie in mij losgemaakt. Waarbij ik 100% overtuigd ben dat we een betere wereld kunnen creëren met kalme geboortes door ontspannen moeders.
Reactie plaatsen