Alles nieuw kopen voor de baby of tweedehands?

Alles nieuw kopen voor de baby of tweedehands?

Alles nieuw kopen voor de baby of tweedehands? Dit is ook zo’n vraag die je voor jezelf moet bepalen. Ik kan je alleen maar vertellen hoe wij het gedaan hebben en waarom we bepaalde beslissingen gemaakt hebben. Ik hou wel van een beetje vintage, daar krijgt het karakter van. Hier kun je zien hoe onze babykamer eruit ziet.

Wij zijn sowieso niet heel erg materialistisch ingesteld. Alles moet wel knap zijn en goed functioneren, je zal bij ons niet iets vinden dat niet werkt (op een paar tv zenders na, maar daar hebben we het niet over). Maar we hoeven echt niet alles nieuw te hebben. In tegendeel, nu ik er even over nadenk hebben we het meeste tweedehands of hergebruiken we dingen die we nog hadden staan.

Laten we beginnen bij het kamertje. Die is super leuk geworden met mijn Ikea kast van 8 jaar geleden, een ledikantje, box en commode van een nicht overgenomen. Oude schilderijlijsten zwart geverfd, nieuwe stof om oude kussens.

Ook hebben we best veel kleertjes voor de eerste maanden van vriendinnen geleend en gehad. Zij hebben ook een meisje gehad en dus van alles over. Een klein wiegje voor naast het bed hebben we ook te leen net als een tummytub, die dingen heb je maar zo kort nodig!

De kinderwagen van Joolz is tweedehands. We wilden graag een goed merk en waren gecharmeerd van Joolz maar ruim €1000,- is best veel geld. Via marktplaats ergens kunnen kijken voor een kinderwagen. Die mensen hadden ‘m maar voor 1 kind gebruikt. De kinderwagen is in hele knappe staat en meer als de helft minder in prijs! Prima!

Vaak vind ik gebruikte voorwerpen sowieso al meer karakter hebben. Je kan ze schuren en een likje verf geven en het is helemaal eigen geworden. Anders krijg je zo’n sfeertje als uit een boekje of folder en voelt minder eigen. Maar dat is mijn idee he! Iedereen lekker zelf bepalen! Ik vindt het wel stoer dat we zo’n leuk kamertje hebben kunnen maken en er relatief weinig voor betaald hebben! Veel spulletjes hebben ook een verhaal, I love it!

Nelleke Bontje - Bewuste Geboortewerker. HypnoBirthing® docent - Zwangerschapscoach - En daarnaast moeder van twee prachtige dochters die ik vol vertrouwen een kalme geboorte heb kunnen geven. Mijn zwangerschappen en het moederschap heeft deze missie in mij losgemaakt. Waarbij ik 100% overtuigd ben dat we een betere wereld kunnen creëren met kalme geboortes door ontspannen moeders.
Reactie plaatsen