Hypnobirthing geboorte - de ervaring van de kraamvrouw
23 februari 2016 

Hypnobirthing geboorte - de ervaring van de kraamvrouw

Eerder heb ik geblogd over de cursus hypnobirthing die ik samen met Alex heb gedaan en zal er nog wel meer over schrijven in de komende periode. Ik ben namelijk enthousiast over deze manier van bevallen, en ik niet alleen! De kraamvrouw had nog nooit een hypnobirthing bevalling mee gemaakt, ze was heel verrast te zien hoe ontspannen ik kon blijven tijdens de weeën en hoe rustig Yara is geboren. Ze had nog niet eerder mee gemaakt dat een vrouwenlichaam en een baby zo samenwerkten tijdens de bevalling.

In haar eigen woorden omschrijft ze haar ervaring:

“Ik werd gebeld om naar een bevalling te gaan en daar werd me medegedeeld dat het om een hypnobirth bevalling ging. Dat had ik nog nooit meegemaakt en ik wist niet wat ik me daar bij moest voorstellen. Eenmaal aangekomen heeft de verloskundigen mij op de hoogte gesteld en verteld wat het inhield. In het begin was dit moeilijk omdat ik gewend ben om actief te helpen met een bevalling. Wat was dit een belevenis zeg! Ik vond dit een hele mooie ervaring, vader en moeder werken heel goed samen en wat een ontspannen sfeer hing er rondom de bevalling. Het ging allemaal zo natuurlijk, zo mooi en zo relaxt.

Wat een eenheid waren ze, dat eenmaal Yara was geboren bleven ze een tijdje zo zitten om met zijn drieën één te worden. Ik doe dit werk nu al 14 jaar en heb nog nooit zo’n mooie en emotionele bevalling meegemaakt en zo relaxte manier. De rust waarmee Yara ter wereld kwam was echt kenmerkend, in de loop van de week merkte je ook echt dat Yara een relaxt en rustig meisje is, vol vertrouwen. Dit in tegenstelling tot baby’s die onder veel druk, spanning of ‘geweld’ ter wereld komen.

Ik vind het jammer dat er nog weinig over hypnobirthing te vinden is. Ik zou het echt aanbevelen om dit voor te stellen aan stellen in verwachting. Het zo ook goed zijn dat verloskundige zich hier in gaan verdiepen. Zij zullen een belangrijke ondersteunende factor zijn in dit proces. En natuurlijk dat wij als kraamverzorgende ook meer informatie hier over krijgen. Want het was echt een mooie ervaring om mee te maken!

Een berichtje van de kraamzus Bianca”

Mede dankzij het delen van de ervaring van Bianca hebben Alex en ik kunnen beseffen hoe bijzonder de bevalling van Yara was. Natuurlijk vonden wij het allemaal al bijzonder maar het is toch ons eerste kindje en kunnen de bevalling niet vergelijken met eerdere ervaringen. Alex en ik waren voorbereid maar toch wordt je overvallen en overgenomen door de sensaties in je lijf. Wij deden gewoon wat wij dachten dat het beste was. Bianca’s reactie en die van de verloskundige maakte het dat we beseffen dat het door hypnobirthing echt veel ontspannender is voor zowel moeder als kind.

Nelleke Bontje - Bewuste Geboortewerker. HypnoBirthing® docent - Zwangerschapscoach - En daarnaast moeder van twee prachtige dochters die ik vol vertrouwen een kalme geboorte heb kunnen geven. Mijn zwangerschappen en het moederschap heeft deze missie in mij losgemaakt. Waarbij ik 100% overtuigd ben dat we een betere wereld kunnen creëren met kalme geboortes door ontspannen moeders.
Laura
Door

Laura

op 23 Feb 2016

Wat prachtig Nelleke, tranen in m'n ogen. Wat fijn dat je zo'n mooie bevalling hebt gehad!

Reactie plaatsen