Hoe kan ik zo gezond mogelijk mijn zwangerschap doorkomen?

Hoe kan ik zo gezond mogelijk mijn zwangerschap doorkomen?

Hoe kan ik zo gezond mogelijk mijn zwangerschap doorkomen? Ik heb het mij serieus van te voren afgevraagd en ben er naar gaan handelen. Mensen blijven maar zeggen dat ik er zo goed uitzie… dat vind ik zelf eigenlijk ook en nog fijner is voel me ook heerlijk. Nu ken ik ook andere verhalen van minder prettige zwangerschappen en dat je daar geen controle over hebt. Ik weet het eigenlijk niet maar mocht ik je kunnen inspireren met een aantal goede gewoontes dan doe ik dat graag. Misschien kunnen we met elkaar wijzer worden en zien wat werkt. Dit werkt in ieder geval voor mij…

Ik heb misschien wel een hele eigenwijze manier van kijken naar de medische wereld. Ik hou niet van doctors, ziekenhuizen, pilletjes of poedertjes (al zie ik ook gerust wel in dat het heel goed is dat ze er zijn). Ik heb op een hele eigentijdse manier ontzettend veel vertrouwen in moedernatuur en mijn eigen wijze lichaam. Trots ben ik dan ook wel dat ik deze hele periode geen medicijnen heb gebruikt, zelfs geen aspirine. Ik gebruik zoveel mogelijk natuurlijke producten en heb ook regelmatig rust/meditatie momenten.

Hier een aantal ‘dingetjes’ waar ik mijn ideeën over heb. Misschien heb jij die ook en wil je ze delen via een reactie op dit artikel! Of misschien heb je vragen dan doe ik graag wat onderzoek of laat wat logisch denken los. Of misschien kom ik er ook helemaal niet uit het gaat tenslotte over het mysterieuze menselijke lichaam, waarbij de mindset ook nog een enorme rol speelt, maar dat is voor een ander blog.

Hoe kan ik zo gezond mogelijk mijn zwangerschap doorkomen? Hier zijn een aantal van mijn ondervindingen:

Zo heb ik bijvoorbeeld geen extra vitamine geslikt. Wel altijd genoeg energie gehad, mooie bloeddruk en bloedwaardes. Ze zeggen dat je extra ijzer nodig hebt voor je bloed, dat kan heel goed het geval zijn, zo kleintje gebruikt toch wel het e.e.a. van je. IJzer schijnt ook je spijsvertering te stoppen. Dus als je geen ijzer nodig hebt maar het wel extra slikt lijkt het me een logisch vervolg. Geen idee of het iets met elkaar te maken heeft maar ik heb geen last van opstopping of obstipatie gehad. In mijn beleving kun je beter goed voedsel eten waar ijzer in zit; zoals granen, noten, bonen, groentes, eieren, zaden, pitten, appelstroop en nog veel meer.

Ik heb best wel last van maagzuur gehad en waar vriendinnen me middeltjes aanraden, ben ik af en toe gele vla gaan eten en dat werkte voor mij super (ook niet het gezondste maar volgens mij beter dan Rennie oid). Ook een goede zijn amandelen en amandelmelk.

Zwangerschapsstriemen heb ik tot op de dag van vandaag nog niet kunnen ontdekken. Men zegt dat dat erfelijk bepaald is. Dat kan kloppen, geen idee, maar in plaats van allerlei chemische middeltjes op mijn buik te smeren heb ik elke dag met natuurlijke kokosolie gesmeerd. In periodes van snellere groei in de 6e en 7e maand heb ik meeredre keren per dag gesmeerd. Al hielp het alleen al tegen het jeuken (waar je echt niet aan toe mag geven!!). Ik denk dat je je goed moet realiseren dat je huid je grootste orgaan is en dat het van alles opneemt en in je lichaam verwerkt. Al die totaal onbekende, chemisch klinkende ingrediënten die op de achterkant van vele middeltjes staan hoeven voor mij niet zonodig door mijn lijf verwerkt te worden…

Ik heb in mijn leven best wel een aantal keren blaasontsteking gehad en ik had geleerd dat je daar extra gevoelig voor bent tijdens je zwangerschap. De laatste x blaasontsteking (voor mjn zwangerschap) had ik van de dokter weer een kuurtje gehad, dat had ik braaf opgehaald. Net toen k het wilde innemen dacht ik; ‘Ik wil die troep niet in mijn lijf, kan dit niet anders…? Moet ik die chemicaliën in mijn lichaam laten terwijl ik zo goed bezig ben?’ Ik ging wat googlen en op de geweldige website oma weet raad vond ik een aantal goede tips die mijn lichaam helpen zelf van de blaasontsteking af te komen. Wouw wat een openbaring.

Bij zwangerschap kan een blaasontsteking een vroeggeboorte veroorzaken en dat zou mij niet overkomen, net als het slikken van medicijnen. Door preventief cranberrysap te drinken en extra water te drinken kom ik er tot op de dag van vandaag heel prima door! Sowieso veel water drinken is heel goed voor jou en je kindje. Ik start mijn dag (zeker al 6 maanden) met een beetje cranberry sap ge mixed met water en daarna nog een glas water (Cranberrysap is namelijk heel zuur…). En ik zet ook nog een enorme kop thee voor mezelf.

Ohjaaaa water!! Heel veel water drinken! Helpt tegen veel dingen waar ik hier een apart blog over schrijf!

Verder heb ik gewoon niets…

Ik zou je heel graag willen aanraden om niet meteen bij de drogist van alles aan middeltjes en zalfjes te halen maar dat je eerst eens kijkt wat je nu echt nodig hebt of hoe je dat het beste kan aanpakken. Je kan zoveel vinden op het internet. En je kan ook beter preventief een aantal dingen aanpassen in je voeding en levensstijl dan dat je achteraf jezelf snel moet oplappen.

Ik hoop niet dat je met grote ergernis dit blog heb zitten lezen omdat het bij jou allemaal anders is gelopen maar deel het vooral en laten we samen wijzer worden!

Ohja wilde ook nog even kwijt dat ik naast bewust eten en in het leven sta, ook gewoon af en toe een fout patatje, chocolade, taartje etc eet. Gewoon omdat het kan en ik er van geniet.

Nelleke Bontje - Bewuste Geboortewerker. HypnoBirthing® docent - Zwangerschapscoach - En daarnaast moeder van twee prachtige dochters die ik vol vertrouwen een kalme geboorte heb kunnen geven. Mijn zwangerschappen en het moederschap heeft deze missie in mij losgemaakt. Waarbij ik 100% overtuigd ben dat we een betere wereld kunnen creëren met kalme geboortes door ontspannen moeders.
Reactie plaatsen