Extra steun met zwangerschapscoaching

Extra steun met zwangerschapscoaching

Zwanger worden, zijn, bevallen en moeder worden zijn ontzettend belangrijke mijlpalen in het leven van de vrouw. Ook voor je partner is dit een tijd vol verandering. Als je merkt dat je (veel) spanning ervaart rondom de zwangerschap en de aankomende bevalling, kan het prettig zijn daarmee aan de slag te gaan. Op zo’n moment kun je kiezen voor zwangerschapscoaching. Met zwangerschapscoaching kom je alles te weten over jouw zwangerschap en bevalling en kun je je vertrouwen in jezelf, je lichaam en je kindje vergroten. Ben je zwanger van je eerste en heb je behoefte aan wat extra ondersteuning tijdens je zwangerschap? Of heb je bij je vorige zwangerschappen een moeilijke bevalling doorgemaakt? Dan kan zwangerschapscoaching zeker iets voor jou zijn. Samen kijken we naar jouw behoeften en onderzoeken we waar je spanning vandaan komt.

Hoe gaat zwangerschapscoaching in zijn werk?

Als je kiest voor zwangerschapscoaching bij BabiesBestBeginning kun je kiezen uit een aantal opties. Merk je dat je erg in je hoofd zit en wil je meer loslaten? Dan kun je je bijvoorbeeld opgeven voor drie sessies waarin we aan de slag gaan met ontspanning. Door te ontspannen kom je veel meer in contact met je innerlijk weten en creëer je ook voor je buikbaby prettige gevoelens. Door ruimte te maken voor je diepere verlangens en je kindje, geef je je kindje een extra goede start. Deze ontspanning creëren we mede door de toepassing van Access Bars. Dat zijn bepaalde punten op het hoofd wat snel voor een diepe ontspanning zorgt.

Er zijn ook andere mogelijkheden. Zo kun je ook kiezen voor uitgebreide zwangerschapscoaching. Hierbij gaan we de diepte in en kijken we naar je angsten rondom de bevalling en het moederschap en zoeken we samen het antwoord op vragen als ‘Hoe kan ik straks een goede moeder zijn?’. Tijdens deze sessies krijg je daarnaast handvatten om je bevalling zo ontspannen mogelijk te ervaren. Deze coaching gaat gepaard met ontspanningsbehandelingen over het hele lichaam waardoor we makkelijk en snel bij de kern van gevoelens en blokkades komen.

Ten slotte is er ook voor de eerste weken en maanden na je bevalling coaching mogelijk. Moederschapscoaching helpt je zo relaxed mogelijk het moederschap aan te gaan en goed te luisteren naar wat jouw kindje nodig heeft. Zo kun je bij BabiesBestBeginning van het begin tot het einde van je zwangerschap en de overgang naar het moederschap gecoacht worden.

Effecten van coaching

Misschien vraag je je af waarom coaching nodig zou zijn, of wat voor effect het heeft op de korte en lange termijn. Voor aanstaande moeders die hun bevalling spannend vinden of angstig zijn, bijvoorbeeld voor pijn of de beleving op zich, is coaching absoluut aan te raden. Het wegnemen van angst rondom de bevalling en het moederschap zorgt ervoor dat je je bevalling veel meer ontspannen tegemoet kunt gaan. Als de geboorte van je kindje zich aandient kun je met de juiste ontspanningstechnieken jouw kindje in een veilige en relaxte omgeving geboren laten worden. Op de korte termijn ervaar jij zelf minder angst, pijn en spanning. Dat gevoel breng je over op je kindje, waardoor jouw baby vanaf het eerste moment op aarde weet dat het er mag zijn. Op de lange termijn groeit jouw kindje zelfverzekerder op en kun jij als moeder ook met vertrouwen het moederschap aangaan.
Reactie plaatsen