Zwangerschapscursus volgen

Zwangerschapscursus volgen

Tegenwoordig leren we maar weinig over het natuurlijke proces van een bevalling, voor we zelf moeder of vader worden. Het is daarom extra belangrijk jezelf goed voor te bereiden op de bevalling van je (eerste) kindje. Dat kan je helpen meer vertrouwen te krijgen in jezelf, én de bevalling in het algemeen. Daarnaast kan je partner op deze manier ook meer leren over jouw barende lichaam werkt en weet hij of zij straks ook wat er gebeurt tijdens de bevalling. In het begin van je zwangerschap kun je hier natuurlijk over lezen. Ook kan een zwangerschapscursus een mooie aanvulling zijn. . Als je interesse hebt in een vrije geboorte of natuurlijke bevalling, kunnen deze cursussen zeker iets voor jou zijn. Maar ook gewoon voor een positief beeld over de bevalling en kunnen uitkijken naar de geboorte, zijn deze cursussen zeer waardevol.

Eendaagse zwangerschapscursus: ook geschikt voor je partner

Het is natuurlijk fijn als je je bevalling samen met je partner kunt ervaren. Je partner is een belangrijke steun tijdens de bevalling. Daarom is het verstandig samen op zwangerschapscursus te gaan. De cursus die je kunt volgen bij BabiesBestBeginning is speciaal ingericht voor aanstaande moeders én vaders. Met andere woorden: je bent vrij om de geboortepartner van jouw keuze mee te nemen. De eendaagse cursus bereidt jou en je partner voor op de bevalling en geeft veel informatie over het fysieke proces van een bevalling. Daarnaast is er ook aandacht voor pijnbeleving, angst voor bevallen en krijg je nieuwe manieren aangereikt om hiermee om te gaan. Zo ontspannen mogelijk bevallen is hierbij altijd het uitgangspunt. Ouderwetse opvattingen over bevallen worden onder de loep genomen. Je hoeft immers als aanstaande moeder niet overdreven veel pijn te voelen tijdens de geboorte van je kindje, of angstig je bevalling tegemoet te zien. Met deze eendaagse cursus krijgen jij en je partner de essentiële informatie over de bevalling en kunnen jullie met vertrouwen uitkijken naar de dag dat jullie kindje geboren wordt.

Meer verdieping: kies voor een HypnoBirthing cursus

Misschien smaakt de eendaagse cursus naar meer of wil je alles weten over een natuurlijke bevalling. Dan kun je naast de eendaagse zwangerschapscursus ook kiezen voor een meerdaagse cursus over HypnoBirthing. HypnoBirthing is gebaseerd op het idee dat een geboorte een natuurlijk proces is voor moeder en kind, en dat het kindje het recht heeft om op een ontspannen manier ter wereld te komen. In deze zwangerschapscursus worden de filosofie en methodiek van HypnoBirthing belicht. Je leert als aanstaande moeder nog meer over ontspannen bevallen. Als je met de kennis en technieken van HypnoBirthing je bevalling ingaat, kun je met een zelfverzekerde en ontspannen houding je kindje ter wereld brengen. Ontspanning zorgt ervoor dat je bevalling sneller verloopt, dat je minder pijn hebt en er een kleinere kans is dat medisch ingrijpen noodzakelijk is. Na de bevalling heb je als moeder minder kans op de ‘babyblues’, en gaat de hechting tussen moeder, kind en vader zo goed als vanzelf. Je profiteert dus zowel tijdens als na de bevalling van de opgedane kennis en technieken. Ook bij deze cursus is de vader of geboortepartner van harte welkom!
Reactie plaatsen