Opnieuw zwanger na een lastige bevalling

Opnieuw zwanger na een lastige bevalling

Hoera, je bent weer zwanger! Je eerste baby is gezond ter wereld gekomen, maar de bevalling was wel zwaar. Misschien duurde de bevalling erg lang, was je op het einde helemaal kapot en had je ontzettend veel pijn. Hoewel lichaam en geest deze ervaring voor een deel kunnen uitwissen, kun je toch nare traumatische gevoelens overgehouden hebben aan de bevalling van je eerste. Hoe blij je ook met de geboorte van je eerste kindje was, soms kan een bevalling traumatische herinneringen oproepen. Die herinneringen kunnen omhoogkomen als je opnieuw zwanger bent. Is dat bij jou ook het geval? Dan is het belangrijk daar iets mee te doen. Het is voor jou als aanstaande moeder veel prettiger om angstvrij je bevalling in te kunnen gaan en je zwangerschap zonder angstige gevoelens te kunnen beleven.


Coaching tijdens je zwangerschap

Je kunt op een aantal manieren met je angstige gevoelens aan de slag. Bij zwangerschapscoaching leer je bijvoorbeeld ontspanningstechnieken die je tijdens je zwangerschap en bevalling helpen meer rust te vinden. Daarnaast kun je met je coach praten over een je vorige bevalling. Wat vond je toen wel en niet fijn? Welke herinneringen komen er naar boven als je over je vorige bevalling praat? En wat mag er zeker wel en niet gebeuren tijdens de volgende bevalling? Antwoorden op deze vragen geven je houvast voor het opstellen van je geboorteplan en kunnen je opnieuw zekerheid geven. Jij weet immers het beste wat goed is voor jouw lichaam. Met een goede zwangerschapscoach en begeleiding tijdens je zwangerschap, kun je je volgende kindje in een ontspannen sfeer geboren laten worden.


Ontspannen geboorte

Waarom is die ontspannen geboorte nu zo belangrijk? Misschien denk je dat het normaal is om veel pijn te hebben en stress te ervaren, maar dat is niet het geval. Als je als (aanstaande) moeder kunt vertrouwen op je lichaam en je kindje, weet je ook precies wat goed is voor je tijdens de bevalling. Dat voel je het best als je ontspannen bent. Met een ontspannen lichaam kun je je lichaam het werk laten doen. Je bevalling kan daardoor veel korter duren en de kans dat er medisch ingrijpen nodig is, is veel kleiner. Je herstelt bovendien sneller van de bevalling, de hechting met je kindje verloopt soepel en je baby is tijdens en na de geboorte ook ontspannen. Na een lastige eerste geboorte kun jij met de juiste ondersteuning ook een ontspannen, vrije geboorte meemaken! En zul je waarschijnlijk je trauma van de eerste ook grotendeels helen!
Reactie plaatsen