Geboorteplan - Alles zo natuurlijk mogelijk graag!

Geboorteplan - Alles zo natuurlijk mogelijk graag!

Tijdens de cursus Hypnobirthing werd ons aangeraden een geboorteplan te maken. Dit is een heel goed idee om verschillende redenen. Ten eerste voor jezelf en je partner, je gaat heel goed nadenken over hoe jij je bevalling het liefst zou willen zien. Ook al denk je dat je het toch niet in de hand hebt… Dat klopt natuurlijk deels wel maar wanneer je er heel bewust mee bezig bent en je wensen op papier zet dan ben ik ervan overtuigd dat het je meer zal helpen dan wanneer je er niet zo mee bezig bent geweest. Je gedachten en wensen over iets hebben wel zeker invloed op de uitkomst! Ten tweede kun je je geboorteplan bespreken met je verloskundige en misschien zelfs met de gynaecologen het ziekenhuis (als je graag in het ziekenhuis wilt bevallen) zodat ook zij weten wat je wensen zijn om daar zoveel mogelijk rekening mee te houden.

De energie gaat daar waar de aandacht naar toe gaat. Met andere woorden wanneer je aandacht uitgaat naar alles wat je niet wil dat gebeurt dan zal het daar toch heen gaan. Zoals ‘Ik wil geen ruggeprik’, ‘ik wil niet naar het ziekenhuis’, ‘ik wil geen inleiding’ etc. Wanneer je een geboorteplan maakt richt dan al je aandacht op hoe je het wél wilt! Dit is een hele krachtige manier van denken, alle energie gaat naar hoe je het wilt en je sluit andere mogelijkheden zoveel mogelijk uit. Wel heb ik in het plan wat punten extra uitgelicht voor de duidelijkheid naar de verloskundige.

Zo’n geboorteplan kan zorgen voor bezorgde verloskundige, zoals bij mij het geval was. Ze vonden mijn geboorte plan heel optimistisch. Zij wilde weten dat ik wel op de hoogte was van de verschillende vervelende scenario’s etc. Dat was ik natuurlijk wel maar dat waren geen opties voor mij. We waren echt wel naar informatie bijeenkomsten geweest waarin je alle prikken en hulpmiddelen voorgeschoteld krijgt alsof dat al de normale gang van zaken is. Naar mijn mening zouden de informatie bijeenkomsten meer focus moeten hebben op rustige natuurlijke bevallingen uitgaande van de oerkracht van het lichaam van vrouw en baby en niet over alle prikken en hulpmiddelen om de boel een handje te helpen. Vertrouwen op moeder natuur!

Natuurlijk heb ik met de verloskundige grondig gesproken en ze het vertrouwen gegeven te mogen ingrijpen wanneer de situatie voor mij of Yara gevaarlijk zou worden. Dat is hun vak en godzijdank zijn er verloskundige en gynaecologen, alleen de aandacht zou wat mij betreft anders mogen liggen.

Voorbeelden van punten in het geboorteplan.

Voor mij was het bijvoorbeeld geen optie om naar het ziekenhuis te gaan dus maakte ik ook geen ‘in geval van nood tas’ klaar. Ja, je moet veel vertrouwen hebben in het leven, jezelf en je kindje. Maar dit is wel een heel duidelijk teken waarin je aangeeft wat de opties voor jou zijn (En dat is dus geen ziekenhuis in mijn geval).

Ook wilde ik absoluut geen hormoonprik om de nageboorte te laten komen (ook al zeggen ze dat het met het lichaamseigen hormoon oxitocine is). Iedere vrouw krijgt die standaard om teveel bloedverlies te voorkomen. Ik hou niet van prikken en ik hou niet van onnodige hormonen of stofjes in mijn lijf. Helemaal niet als mijn kindje met navelstreng nog aan me gebonden is en het dus mee krijgt. Ik heb doorgevraagd aan de verloskundige hoe het zit met die prikken en waarom ons vrouwenlijf zo’n prik moet krijgen. Het schijnt dat het bij 40% vn de vrouwen nodig is de 60% krijgen dus die prik terwijl het helemaal niet nodig is. Met die wetenschap en het feit dat ik een supergezond lichaam heb en Yara net zo heb ik aangegeven geen prik te willen direct na de geboorte. Wel afgesproken dat ik wel de prik zou krijgen als het na 45 min niet vanzelf was geboren.

Ik kwam een artikel tegen waarin stond dat een mutsje opdoen bij de baby direct na de geboorte helemaal niet nodig is bij een gezonde baby. Moeders lichaamswarmte en daarover een dekentje is genoeg. Daarbij kan moeder haar kindje goed ruiken wat de natuurlijke (verliefdheids/moederschaps) hormonen oxitocine, extra actieveerd wat de nageboorte opgang helpt. >> Dit is de link naar het artikel (in engels)<< Voor mij kwam dit logisch over (anders heeft moeder natuur iets vergeten erbij te leveren (net als vitamine K, maar dat is een ander verhaal) en besloot ik dit zo te doen. Jij moet het voor jezelf bedenken!

!! Heel belangrijk !!: Natuurlijk moet je het doen op de manier zoals het voor jou het beste voelt, en niet geforceerd jezelf in een situatie duwen!! Toen mijn zwangerschap begon dacht ik ook naar het ziekenhuis te gaan en door een scala aan ingrepen te moeten voordat Yara ter wereld zou komen. De 9 maanden zijn voor mij een proces geweest om het vertrouwen te krijgen, een zo mooi mogelijke start te creeren voor Yara.

Ik hoop je hiermee te inspireren en je tot denken te zetten. Voel heel goed wat voor jou het beste zal werken en heb vertrouwen. Dat is denk ik het aller belangrijkste (in heel het leven).

Geboorteplan van ons 1e kindje

Bij het bespreken van dit geboorteplan waren er ook een aantal punten dit voor mijn verloskundige al de normale gang van zaken was maar in verhalen van andere vrouwen hoor ik toch dat het niet allemaal vanzelfsprekend is.

De ruimte en omgeving:

Ik wil heel graag thuis bevallen waar ik me prettig en ontspannen voel. Alex is in de buurt en helpt me ontspannen. Verder een verloskundige en evt de kraamvrouw. Ieder met een positieve instelling.

We zullen ervoor zorgen dat de slaapkamer lekker behaaglijk is al weet ik niet zeker of ik daar beval (in bad kan ook). De ruimte van bevalling hoeft niet overbelicht te zijn. Graag overal om me heen een relaxte sfeer, rustig praten en niet telefoneren. Misschien wil ik een muziekje en waarschijnlijk de ontspannende meditaties van hypnobirthing.

Alex:

Waar Alex staat of wat hij doet tijdens de geboorte is aan hem. Ik vertrouw hem dat hij mij en de situatie goed aanvoelt. Hij zal ervoor zorgen dat ik genoeg water drink, nootjes, fruit en andere voedzame dingen eet. Wat ik fijn zou vinden is mijn hand vast houden, masseren of strelen van mijn rug en haar. Eventueel wat warme washandjes brengen, me helpen ontspannen door me te herinneren aan wat we geleerd hebben, meditaties oplezen en de ademhalingen te herinneren.

Natuurlijke bevalling:

We willen graag een natuurlijke bevalling in alle opzichten waarin moeder en kind alle ruimte krijgen om samen te werken en de geboorte soepel te laten verlopen.

Ook al duurt het wat langer, niet ingrijpen met vliezen breken. Er hoeft ook niet gekeken/gemeten te worden naar de hoeveelheid ontsluiting. Mijn lichaam en mijn kindje zullen zelf aangeven wat er gedaan moet worden. Toucheren of inleiden hoeft ook niet, kind eruit duwen ook niet. Geen inwendig onderzoek als alles oké is en ook niet de boel een handje willen helpen! Liever douchen of in bad, lekker knuffelen met Alex, wandelen.

Ik heb alle bewegingsvrijheid tijdens de bevalling, waar ik ook beval. De houding zou ik nog niet weten. Ik zal wel een aantal voorkeuren verzamelen, misschien een bal of baarkruk, misschien in bad. Ik wil wel geholpen en misschien ook geattendeerd worden een andere houding aan te nemen mocht dat fijn zijn. Ik hoef niet enthousiast aangemoedigd te worden. De verloskundige heeft zich een beetje ingelezen in Hypnobirthing en zal me op mijn gemak stellen en geen tijdsdruk uitoefenen maar rustig blijven.

Geen pijnbestrijding! Niet aanbieden en ook niet geven als ik een zwak moment heb en er naar vraag.

Met daadwerkelijke geboorte:

Ruimte geven om natuurlijke geboorte instinct te volgen van moeder en kind. Naar beneden ademen via neus (geen pufjes). Niet bevolen worden om te persen. Wel begeleiden door aan te geven dat ik ik rustig naar beneden en naar mijn kindje moet blijven ademen! Evt natuurlijke olie en warmte kompressen gebruiken om inknippen te voorkomen.

Geen pompjes, getrek of ander ingrijpen.

Lichaam volgen met met de golven. Alleen begeleiden in hypnobirthing ademhaling. Rust in de kamer. Misschien wil ik meekijken en voelen. Ik of Alex kindje aanpakken met behulp van verloskundige en direct op mijn borst leggen voor huid op huid contact en warmte en kan ze zelf naar de borst zoeken. Dit mag van mij zeker een uur of langer duren! Navelstreng pas doorknippen als het helemaal uitgeklopt is, Alex gaat dat doen.

Graag wachten tot de placenta er vanzelf uitkomt (dmv aanleggen kindje), niets trekken! Zeker een uur wachten met het prikken van oxitocine! Geen mutsje op doen, mama is warm genoeg!

Alleen ingrijpen als de voortgang ongewoon en gevaarlijk (voor moeder of kind) lang duren. Graag in overleg met Alex de situatie bespreken en mij zoveel mogelijk in ontspanning laten!

Na de geboorte:

Vetlaagje van de baby lekker laten zitten en zeker de eerste dag (24 uur) niet wassen. Niet ruw afvegen. Geen zalfjes smeren of extra vitamines toevoegen!

Ook geen mutsje op doen, gewoon lekker warm bij mama of papa op de huid met een dekentje erover.

Kindje altijd dicht bij mama of papa laten, zeker het eerste uur lichamen tegen elkaar!

Ontzettend bedankt voor het respecteren van onze wensen en keuzes. Wij kijken uit naar een mooie, natuurlijke en rustige bevalling.

Als het voor moeder of kind een onprettige situatie word dan vertrouwen we volledig op de kennis en kunde van de verloskundige tot dit tijd vertrouwen we nog meer op moeder natuur!

Eerder heb ik geschreven over de ervaring van mijn bevalling en hoe de verloskundige dit heeft ervaren, ook de kraamzus schreef over deze bevalling.

Nelleke Bontje - Bewuste Geboortewerker. HypnoBirthing® docent - Zwangerschapscoach - En daarnaast moeder van twee prachtige dochters die ik vol vertrouwen een kalme geboorte heb kunnen geven. Mijn zwangerschappen en het moederschap heeft deze missie in mij losgemaakt. Waarbij ik 100% overtuigd ben dat we een betere wereld kunnen creëren met kalme geboortes door ontspannen moeders.
Daisy
Door

Daisy

op 21 Aug 2016

Heel mooi om te lezen, mijn bevallingsplan staat zo goed als hetzelfde en ik hoop dat het ook zo mag gaan, daar gaan we voor! Fijn dat het bij jullie zo goed en fijn is gegaan, super !!

Ronniephoma
Door

Ronniephoma

op 21 Jun 2020

https://jintub.com/categories/big-dick/" / rel="nofollow">Free Big Dick Porn Movies: Monster Cock Porno Vids - Free Russian Porn Videos and Russian Sex, Public Porn Videos, Nude Outdoor Girls Sex Movies

RobertBor
ManuelClelp
Door

ManuelClelp

op 05 Oct 2020

цветущий сайт https://pinupp1.com/" / rel="nofollow">pin up букмекерская контора

Reactie plaatsen